Lokaal

Zwemplas Woude goed bezocht

Met het warme weer in het vooruitzicht is een verfrissende duik een aangenaam tijdverdrijf. Zo werd vandaag de zwemplas Woude aan de Industrieweg goed bezocht.

Ook bij de zwemplas bij het strandje in het Oosterpark, de plas Wevershoek en de surfbocht is het goed toeven met aanhoudende hitte. Deze plekken zijn officiële zwemwaterlocaties in Ridderkerk met een goede waterkwaliteit. Het mooie weer zorgt ervoor dat deze zwemplassen zeer populair zijn bij de inwoners van Ridderkerk. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er op warme dagen volop wordt gezwommen en gespetterd in de Ridderkerkse wateren.

Minimaal eens in de twee weken testen controleurs of het water schoon en veilig genoeg is. Is dat niet het geval? Dan stelt de provincie een negatief zwemadvies of zelfs een zwemverbod in. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer er blauwalg in het water voorkomt. Er komen dan borden bij de zwemplek te staan om bezoekers te waarschuwen.

Een overzicht van alle zwemplekken en de kwaliteit van het water vindt u op www.zwemwater.nl en in de zwemwaterapp. Ook kan de gratis zwemwatertelefoon gebeld worden: 0800-99 86 734.

Foto: Aad Hoogendijk