Lokaal

Zwemwater bij Plas Wevershoek is niet goed

Nog altijd is het zwemwater bij de Plas Wevershoek nog niet goed volgens de laatste controles. Al vanaf mei is er teveel blauwalg geconstateerd, waardoor wordt afgeraden om te gaan zwemmen in dit deel. Er is dan grote kans op huidirritatie en maag-/darmklachten.

Plas Wevershoek ligt in de gemeente Ridderkerk. De zwemplek Plas Wevershoek is gelegen aan de westzijde van de Waal. De zwemlocatie is genoemd naar de nabij gelegen wijk Wevershoek. Wevershoek is dan ook een locatie die met name een regionale functie heeft.

De zwemlocatie is gelegen in een parkachtige omgeving, aan een uitloper van de Waal. Het gebied staat er bekend om dat er veel honden uitgelaten worden. Aan de zijde van de Waal is een speciaal hondenstrandje aangelegd, hier mogen de honden los zwemmen. Bij de ingang van het terrein is restaurant Wevershoeve aanwezig.

Ook bij het Lammetjeswiel aan de Oost Kinderdijk in Alblasserdam geldt een negatief zwemadvies. Wel kan er gewoon gezwommen worden in Ridderkerk in het Oosterpark en bij de Woude naast de scouting.

Meer informatie: www.zwemwater.nl.