Zwerfafval opruimen met wethouders

Wethouder Peter Meij (Beheer openbare ruimte) gaat maandelijks met één inwoner en één collega-wethouder zwerfafval opruimen. Dat levert meestal een volle vuilniszak met afval op. Wie durft het aan om samen met deze bestuurders het zwerfafval aan te pakken?

De gemeente kan zorgen voor de benodigde materialen om te kunnen opruimen, zoals een afvalgrijper, zakken en handschoenen. Heeft u deze materialen zelf, dan vraagt de gemeente u die mee te nemen en te gebruiken.

U kunt natuurlijk ook zelf op pad gaan om zwerfafval te ruimen, zonder de wethouders. U kunt hiervoor gratis materialen aanvragen. In een zwerfafvalpakket zit een grijper, reflecterend vestje, handschoenen en een rol vuilniszakken. Voor kinderen is er een pakket met kleinere maat grijper, reflecterend vestje en handschoenen.

Wilt u meedoen met de wethouders? Ga naar onzetoekomstisduurzaam.nl en vul het contactformulier onderaan de pagina in. Doe dat met de opmerking ‘Ik wil zwerfafval opruimen met het bestuur’. Wilt u zelf gaan opruimen? Een pakket aanvragen kan via dezelfde website.

Foto: Gemeente Ridderkerk