Alblasserwaard deel 12 bij TV Ridderkerk

RTV-Ridderkerk zendt een informatieve serie over de Alblasserwaard. De documentaire van 28 afleveringen over de Alblasserwaard is gemaakt door RTV Papendrecht. Niet alleen de natuur maar ook de mensen, de ambachten, de geschiedenis, de reformatie maar ook de catastrofen en het alledaagse leven van deze streek hebben wij getracht in beeld te brengen.

In dit hoofdstuk twaalf wordt de Alblasserwaard verder verkend met als thema: Het Watermanagement in de Alblasserwaard. Een boeiend verhaal over de strijd tegen watersnoden in deze streek. Van sloten graven, dijken bouwen, windmolens die haar intreden maakten, Heemraden die plannen maakten voor waterbeheersing, stoomgemalen, diesel en elektrische gemalen, dat alles was nodig dat de bewoners van de Alblasserwaard en ver daarbuiten droge voeten kunnen houden.

RTV-Ridderkerk zendt op donderdag 5 augustus en op zondag 8 augustus 2021 dit blok uit op 14.00 en 18.00 uur.

TV Ridderkerk is te zien op het analoge Ziggo kanaal 67+ (frequentie 840.00) en het digitale Ziggo kanaal 36 (mediabox) en kanaal 336 (CL+ module), KPN kanaal 1377, Telfort, Tele2, Vodafone, Solcon en via de mobiele APP RTV-Ridderkerk. Meer informatie is ook terug te vinden op de website: rtvridderkerk.nl.