Alblasserwaard deel 13 bij TV Ridderkerk

RTV-Ridderkerk zendt een informatieve serie over de Alblasserwaard uit. De documentaire van 28 afleveringen over de Alblasserwaard is gemaakt door RTV Papendrecht. Niet alleen de natuur maar ook de mensen, de ambachten, de geschiedenis, de reformatie maar ook de catastrofen en het alledaagse leven van deze streek hebben wij getracht in beeld te brengen.

In dit hoofdstuk dertien wordt de Alblasserwaard verder verkend met als thema: Rampen en andere gedenkwaardige gebeurtenissen in de Alblasserwaard. Een overzicht over verschillende rampen welke sinds de eerste Elisabethvloed zich voor gedaan hebben. Niet alleen water noden, ook andere gebeurtenissen schokten de mensen in de Alblasserwaard.

RTV-Ridderkerk zendt op donderdag 12 augustus en op zondag 15 augustus 2021 dit blok uit op 14.00 en 18.00 uur.

TV Ridderkerk is te zien op het analoge Ziggo kanaal 67+ (frequentie 840.00) en het digitale Ziggo kanaal 36 (mediabox) en kanaal 336 (CL+ module), KPN kanaal 1377, Telfort, Tele2, Vodafone, Solcon en via de mobiele APP RTV-Ridderkerk. Meer informatie is ook terug te vinden op de website: rtvridderkerk.nl.