Radio en TV

Alblasserwaard deel 14 bij TV Ridderkerk

RTV-Ridderkerk zendt een informatieve serie over de Alblasserwaard uit. De documentaire van 28 afleveringen over de Alblasserwaard is gemaakt door RTV Papendrecht. Niet alleen de natuur maar ook de mensen, de ambachten, de geschiedenis, de reformatie maar ook de catastrofen en het alledaagse leven van deze streek hebben wij getracht in beeld te brengen.

In dit hoofdstuk veertien wordt de Alblasserwaard verder verkend met als thema: De Alblasserwaard en de Tweede Wereldoorlog. Wat gebeurde er allemaal tijdens de Tweede Wereldoorlog in de Alblasserwaard? In dit deel wordt op zoek gegaan naar de monumenten en ooggetuigenverslagen. Nu nog zijn er mensen die het kunnen navertellen. Hun getuigenissen laten ons laten beseffen welke mooie en fijne vrijheid we nu hebben en zeker kunnen waarderen.

RTV-Ridderkerk zendt op donderdag 19 augustus en op zondag 22 augustus 2021 dit blok uit om 14.00 en 18.00 uur.

TV Ridderkerk is te zien op het analoge Ziggo kanaal 67+ (frequentie 840.00) en het digitale Ziggo kanaal 36 (mediabox) en kanaal 336 (CL+ module), KPN kanaal 1377, Telfort, Tele2, Vodafone, Solcon en via de mobiele APP RTV-Ridderkerk. Meer informatie is ook terug te vinden op de website: rtvridderkerk.nl.