Alblasserwaard deel 15.1 bij TV Ridderkerk

RTV-Ridderkerk zendt een informatieve serie over de Alblasserwaard. De documentaire van 28 afleveringen over de Alblasserwaard is gemaakt door RTV Papendrecht. Niet alleen de natuur maar ook de mensen, de ambachten, de geschiedenis, de reformatie maar ook de catastrofen en het alledaagse leven van deze streek hebben wij getracht in beeld te brengen.

In deel 1 van hoofdstuk vijftien wordt de Alblasserwaard verder verkend met als thema: De educatieve tuin van de NVWA. Deze educatieve tuin van de NVWA vertelt de geschiedenis van de Alblasserwaard. In deze serie over de Alblasserwaard wordt deze prachtige streek met zijn bijzondere natuurschoon, zijn bewogen geschiedenis en zijn noeste bewoners vanuit diverse perspectieven in beeld gebracht. Voorspoed en tegenspoed vormden het land en de mensen. Samen met Leen den Ouden van de Natuur- en Vogelwacht blikken we hier nog eenmaal terug.

RTV-Ridderkerk zendt op donderdag 26 augustus en op zondag 29 augustus 2021 dit blok uit om 14.00 en 18.00 uur.

TV Ridderkerk is te zien op het digitale Ziggo kanaal 36 (mediabox) en kanaal 336 (CL+ module), KPN kanaal 1377, Telfort, Tele2, Vodafone, Solcon en via de mobiele APP RTV-Ridderkerk. Meer informatie is ook terug te vinden op de website: rtvridderkerk.nl.