Alblasserwaard deel 16 bij TV Ridderkerk

RTV-Ridderkerk zendt een informatieve serie over de Alblasserwaard uit. De documentaire van 28 afleveringen over de Alblasserwaard is gemaakt door RTV Papendrecht. Niet alleen de natuur maar ook de mensen, de ambachten, de geschiedenis, de reformatie maar ook de catastrofen en het alledaagse leven van deze streek hebben wij getracht in beeld te brengen.

In dit laatste hoofdstuk zestien wordt de Alblasserwaard verder verkend met als thema: ‘Nu voor ons, straks voor de generaties na ons’. De strijd met en tegen het water is al jaren een bekend fenomeen en gaat nog steeds door. Door het veranderende klimaat komen daar echter ook nieuwe uitdagingen bij. Om de waterhuishouding op niveau te houden in de Alblasserwaard was, is en blijft een fikse uitdaging.

RTV-Ridderkerk zendt op donderdag 9 september en op zondag 12 september 2021 dit blok uit op 14.00 en 18.00 uur.

TV Ridderkerk is te zien op het digitale Ziggo kanaal 36 (mediabox) en kanaal 336 (CL+ module), KPN kanaal 1377, Telfort, Tele2, Vodafone, Solcon en via de mobiele APP RTV-Ridderkerk. Meer informatie is ook terug te vinden op de website: www.rtvridderkerk.nl.