Radio en TV

Alblasserwaard deel 2 bij TV Ridderkerk

Vorige week is RTV-Ridderkerk gestart met een informatieve serie over de Alblasserwaard. De documentaire van 28 afleveringen over de Alblasserwaard is gemaakt door RTV Papendrecht. Niet alleen de natuur maar ook de mensen, de ambachten, de geschiedenis, de reformatie maar ook de catastrofen en het alledaagse leven van deze streek is in beeld gebracht.

In deze aflevering wordt 7500 jaar terug gegaan en ontmoeten we een van de oudsten bewoners van Alblasserwaard. Omdat haar skelet tijdens de bouw van de Betuwe lijn gevonden werd gaf men haar de naam Treintje. De bewoners waren toen vooral vissers en woonden op donken. De Alblasserwaard was nog niet ontgonnen en de bodem was en een al moeras, 200 jaar voor Christus kwamen de Romeinen naar de Alblasserwaard, maar na 250 jaar vertrokken de Romeinen weer.

RTV-Ridderkerk zendt op donderdag 25 maart en op zondag 28 maart 2021 dit blok uit op 14.00 en 18.00 uur.

TV Ridderkerk is te zien op het analoge Ziggo kanaal 67+ (frequentie 840.00) en het digitale Ziggo kanaal 36 (mediabox) en kanaal 336 (CL+ module), KPN kanaal 1377, Telfort, Tele2, Vodafone, Solcon en via de mobiele APP RTV-Ridderkerk. Meer informatie is ook terug te vinden op de website: rtvridderkerk.nl.