Alblasserwaard deel 3 bij TV Ridderkerk

RTV-Ridderkerk is gestart met een informatieve serie over de Alblasserwaard. De documentaire van 28 afleveringen over de Alblasserwaard is gemaakt door RTV Papendrecht. Niet alleen de natuur maar ook de mensen, de ambachten, de geschiedenis, de reformatie maar ook de catastrofen en het alledaagse leven van deze streek is in beeld gebracht.

In deze derde aflevering is te zien dat de eerste bewoners van de Alblasserwaard starten met het ontginnen en bewerken van de grond. Later blijkt dat de bodem niet zo geschikt is voor akkerbouw en richten de boeren hun activiteiten meer op veeteelt. Na verloop van tijd kwamen er ook andere bedrijven in de Alblasserwaard zoals bijvoorbeeld een kaasboerderij en een smederij. Ook gingen de mensen gebruik maken van de postkoets waarmee ze zichzelf en hun producten naar andere plaatsen konden vervoeren.

RTV-Ridderkerk zendt op donderdag 1 april en op zondag 4 april 2021 dit blok uit op 14.00 en 18.00 uur.

TV Ridderkerk is te zien op het analoge Ziggo kanaal 67+ (frequentie 840.00) en het digitale Ziggo kanaal 36 (mediabox) en kanaal 336 (CL+ module), KPN kanaal 1377, Telfort, Tele2, Vodafone, Solcon en via de mobiele APP RTV-Ridderkerk. Meer informatie is ook terug te vinden op de website: www.rtvridderkerk.nl.