Alblasserwaard deel 5.3 bij TV Ridderkerk

RTV-Ridderkerk zendt een informatieve serie over de Alblasserwaard uit. De documentaire van 28 afleveringen over de Alblasserwaard is gemaakt door RTV Papendrecht. Niet alleen de natuur maar ook de mensen, de ambachten, de geschiedenis, de reformatie maar ook de catastrofen en het alledaagse leven van deze streek is in beeld gebracht.

In dit derde deel van aflevering 5 wordt het zuiden van de Alblasserwaard verkent. Er wordt een kijkje genomen in de dorpjes en stadjes van de Alblasserwaard. In deze aflevering wordt vanaf Sliedrecht in de zuidelijke kant van de Alblasserwaard een kijkje genomen. Ook hier heeft de geschiedenis haar sporen achter gelaten. Doordat Sliedrecht, Hardinxveld en Gorkum direct met de rivier de Merwede verbonden waren hebben ze de verschillende oorlogen dichtbij meegemaakt.

Gorinchem

RTV-Ridderkerk zendt op donderdag 6 mei en op zondag 9 mei 2021 dit blok uit op 14.00 en 18.00 uur. TV Ridderkerk is te zien op het analoge Ziggo kanaal 67+ (frequentie 840.00) en het digitale Ziggo kanaal 36 (mediabox) en kanaal 336 (CL+ module), KPN kanaal 1377, Telfort, Tele2, Vodafone, Solcon en via de mobiele APP RTV-Ridderkerk. Meer informatie is ook terug te vinden op de website: rtvridderkerk.nl.