Alblasserwaard deel 6.1 bij TV Ridderkerk

RTV-Ridderkerk zendt een informatieve serie over de Alblasserwaard uit. De documentaire van 28 afleveringen over de Alblasserwaard is gemaakt door RTV Papendrecht. Niet alleen de natuur maar ook de mensen, de ambachten, de geschiedenis, de reformatie maar ook de catastrofen en het alledaagse leven van deze streek is in beeld gebracht.

In dit eerste deel van aflevering 6 wordt de Alblasserwaard verder verkend. In deze aflevering wordt gedoken in de geschiedenis van het Papendrecht van zo’n duizend jaar geleden. Papendrecht en omgeving was een moeras gebied en moest ontginnen worden. Door harde arbeid is het gelukt een dorp op te bouwen. Het was niet eenvoudig want de overstromingen hebben telkens grote schade aangericht.

RTV-Ridderkerk zendt op donderdag 13 mei en op zondag 16 mei 2021 dit blok uit op 14.00 en 18.00 uur. TV Ridderkerk is te zien op het analoge Ziggo kanaal 67+ (frequentie 840.00) en het digitale Ziggo kanaal 36 (mediabox) en kanaal 336 (CL+ module), KPN kanaal 1377, Telfort, Tele2, Vodafone, Solcon en via de mobiele APP RTV-Ridderkerk. Meer informatie is ook terug te vinden op de website: rtvridderkerk.nl.