Radio en TV

Alblasserwaard deel 8.1 bij TV Ridderkerk

RTV-Ridderkerk zendt een informatieve serie over de Alblasserwaard. De documentaire van 28 afleveringen over de Alblasserwaard is gemaakt door RTV Papendrecht. Niet alleen de natuur maar ook de mensen, de ambachten, de geschiedenis, de reformatie maar ook de catastrofen en het alledaagse leven van deze streek hebben wij getracht in beeld te brengen.

In deze eerste deel van deel acht wordt de Alblasserwaard verder verkent. Deze aflevering heet ‘De Reformatie, een nieuw begin’. De reformatie in de 15e eeuw was een keerpunt in de menselijke geschiedenis. Niet alleen vond een explosie van uitvindingen plaats, zoals de verrekijker of Leonardo Da Vinci met zijn anatomie les. Ook het religieuze leven ging veranderen: met Maarten Luther en Johannes Calvijn was het tijdperk van de reformatie begonnen die ingrijpende veranderingen voor de mensen teweeg bracht.

RTV-Ridderkerk zendt op donderdag 10 juni en op zondag 13 juni 2021 dit blok uit op 14.00 en 18.00 uur. TV Ridderkerk is te zien op het analoge Ziggo kanaal 67+ (frequentie 840.00) en het digitale Ziggo kanaal 36 (mediabox) en kanaal 336 (CL+ module), KPN kanaal 1377, Telfort, Tele2, Vodafone, Solcon en via de mobiele APP RTV-Ridderkerk. Meer informatie is ook terug te vinden op de website: rtvridderkerk.nl.