Alblasserwaard deel 8.2 bij TV Ridderkerk

RTV-Ridderkerk zendt een informatieve serie over de Alblasserwaard uit. De documentaire van 28 afleveringen over de Alblasserwaard is gemaakt door RTV Papendrecht. Niet alleen de natuur maar ook de mensen, de ambachten, de geschiedenis, de reformatie maar ook de catastrofen en het alledaagse leven van deze streek hebben wij getracht in beeld te brengen.

In dit tweede deel van deel acht wordt de Alblasserwaard verder verkent. Deze aflevering heet ‘De moeilijke jaren van de Reformatie’. Na het stormachtige begin van de Reformatie moest de nieuwe leer onder aandacht van de mensen gebracht worden. In het begin waren er te weinig predikers om een goede uitleg te geven. Ook de watersnoden, ziekten en armoede hebben opnieuw grote inspanningen gevergd van de inwoners van de Alblasserwaard in deze periode.

RTV-Ridderkerk zendt op donderdag 17 juni en op zondag 20 juni 2021 dit blok uit op 14.00 en 18.00 uur.

TV Ridderkerk is te zien op het analoge Ziggo kanaal 67+ (frequentie 840.00) en het digitale Ziggo kanaal 36 (mediabox) en kanaal 336 (CL+ module), KPN kanaal 1377, Telfort, Tele2, Vodafone, Solcon en via de mobiele APP RTV-Ridderkerk. Meer informatie is ook terug te vinden op de website: www.rtvridderkerk.nl.