Alblasserwaard deel 8.3 bij TV Ridderkerk

RTV-Ridderkerk zendt een informatieve serie over de Alblasserwaard uit. De documentaire van 28 afleveringen over de Alblasserwaard is gemaakt door RTV Papendrecht. Niet alleen de natuur maar ook de mensen, de ambachten, de geschiedenis, de reformatie maar ook de catastrofen en het alledaagse leven van deze streek hebben wij getracht in beeld te brengen.

In dit derde deel van deel acht wordt de Alblasserwaard verder verkend. Deze aflevering heet ‘De Reformatie van 1834 tot nu’. Ook de 19de eeuw was een moeilijke tijd in de kerkgeschiedenis van ons land. Diverse afscheidingen vonden plaats. Met Maarten Luther begon 500 jaar geleden de Reformatie. Met een gesprek met de predikant van de Lutherse kerk in Gorkum wordt dit deel over de reformatie afgesloten. Hij gaat in op de vraag wat bleef er over van de reformatie na 500 jaar en waar staan wij nu als kerk.


RTV-Ridderkerk zendt op donderdag 24 juni en op zondag 27 juni 2021 dit blok uit op 14.00 en 18.00 uur.

TV Ridderkerk is te zien op het analoge Ziggo kanaal 67+ (frequentie 840.00) en het digitale Ziggo kanaal 36 (mediabox) en kanaal 336 (CL+ module), KPN kanaal 1377, Telfort, Tele2, Vodafone, Solcon en via de mobiele APP RTV-Ridderkerk. Meer informatie is ook terug te vinden op de website: www.rtvridderkerk.nl.