Alblasserwaard deel 9.1 bij TV Ridderkerk

RTV-Ridderkerk zendt een informatieve serie over de Alblasserwaard uit. De documentaire van 28 afleveringen over de Alblasserwaard is gemaakt door RTV Papendrecht. Niet alleen de natuur maar ook de mensen, de ambachten, de geschiedenis, de reformatie maar ook de catastrofen en het alledaagse leven van deze streek hebben wij getracht in beeld te brengen.

In dit eerste deel van hoofdstuk negen wordt de Alblasserwaard verder verkend. Sinds de bewoning van de Alblasserwaard is er veel veranderd. Werken was veelal thuis en men verkochte zijn waren thuis. Met de industrialisering kwamen grote veranderingen. Men ging naar werk, soms heel wat kilometer van thuis, werkzaamheden veranderden en oude beroepen verdwenen en nieuw werk kwam er. Het vergde heel veel van mensen.

RTV-Ridderkerk zendt op donderdag 1 juli en op zondag 4 juli 2021 dit blok uit op 14.00 en 18.00 uur. TV Ridderkerk is te zien op het analoge Ziggo kanaal 67+ (frequentie 840.00) en het digitale Ziggo kanaal 36 (mediabox) en kanaal 336 (CL+ module), KPN kanaal 1377, Telfort, Tele2, Vodafone, Solcon en via de mobiele APP RTV-Ridderkerk. Meer informatie is ook terug te vinden op de website: rtvridderkerk.nl.