Alblasserwaard deel 9.3 bij TV Ridderkerk

RTV-Ridderkerk zendt een informatieve serie over de Alblasserwaard uit. De documentaire van 28 afleveringen over de Alblasserwaard is gemaakt door RTV Papendrecht. Niet alleen de natuur maar ook de mensen, de ambachten, de geschiedenis, de reformatie maar ook de catastrofen en het alledaagse leven van deze streek hebben wij getracht in beeld te brengen.

In dit derde deel van hoofdstuk negen wordt de Alblasserwaard verder verkend met als thema: Het politieke en sociale leven verandert. In de politiek kwamen grote veranderingen. Vorsten, Leenheren en Ambachtsheren hebben politiek bedreven maar in loop de tijd kwamen bewegingen op en werden politieke partijen opgericht. De politiek moest oplossingen vinden voor de problemen van de mensen en dit vooral op het sociaal vlak.

RTV-Ridderkerk zendt op donderdag 15 juli en op zondag 18 juli 2021 dit blok uit op 14.00 en 18.00 uur. TV Ridderkerk is te zien op het analoge Ziggo kanaal 67+ (frequentie 840.00) en het digitale Ziggo kanaal 36 (mediabox) en kanaal 336 (CL+ module), KPN kanaal 1377, Telfort, Tele2, Vodafone, Solcon en via de mobiele APP RTV-Ridderkerk. Meer informatie is ook terug te vinden op de website: www.rtvridderkerk.nl.