Alternatieve 3×2 woensdag 18 augustus 2021

Ondanks dat er dit jaar opnieuw geen 3×2 wordt georganiseerd, verzorgt RTV Ridderkerk toch bijdragen voor TV- en radio3x2.

Woensdag 18 augustus 2021 , de tweede fietsdag van onze alternatieve Radio3x2 Classic. Als speciale gast fietste vandaag Jaap van Hamburg mee. Jaap was de tweede voorzitter van 3×2.

Vandaag een makkelijk rondje, namelijk Ridderkerk. Na een bakkie bij Jaap gedaan te hebben gingen we op pad. Helaas was er in de ochtend nog wat gespetter, maar zo de middag in werd het redelijk fietsweer. We brachten een bezoek aan de Gorzen, waar indertijd een rust van de jeugdwielertour was. Toen was het een zwemvijver, nu is dat totaal niet meer te herkennen. Ter plaatse ontmoetten we nog een paar wandelaars die vertelden dat zij in die “goeie ouwe tijd” op deze locatie nog in hun bikini in de vijver zwommen.

Fietsend langs de, ooit eens, woning van Sjaak Oostdijck belandden we in Rijsoord. Een mooie plek voor de rust, voordat we de snelweg weer overgingen het Ridderkerkse in.

Beeld en geluid van deze activiteiten vind je in onze dagelijkse Radio3x2-Podcast en te zien op ons youtube kanaal.

Donderdag 19 augustus fietsen we een route uit 1980, maar dan omgekeerd. Door twee tunnels naar de Hoeksche Waard. We ontmoeten dan onder andere Tim Lechner, ook alweer een oud-voorzitter.