Radio en TV

Alzheimer Ridderkerk in Breed Belicht

Op woensdag 28 november 2018 brengt Radio Ridderkerk van 11.00 tot 12.00 uur weer een nieuwe aflevering van het programma ‘Breed Belicht’. Presentator Hans van der Jagt ontvangt in deze uitzending mevrouw Mineke Boon van Karaat.

Op deze woensdagmorgen belichten zij de ziekte van Alzheimer, die vaak begint met onschuldige symptomen, die vaak lijken op gewone ouderdomsverschijnselen. Het geheugen wordt minder, nog niet erg opvallend, echter wel toenemend in ernst. Het reactievermogen kan wat afnemen. Het verschilt per patiënt hoe de ziekte zich openbaart en in welk tempo, maar meestal wordt de ziekte gezien bij mensen van 65 jaar en ouder. Er blijken drie opeenvolgende stadia van Alzheimer. Alzheimer is een van de vele vormen van dementie. Vroege opsporingsmethode met pindakaastest. Inmiddels 1700 Ridderkerkers worden geconfronteerd met de ziekte van Alzheimer. Wethouder Japenga heeft onlangs de Alzheimer problematiek in Ridderkerk als wethouder in zijn portefeuille opgenomen. Wilt u meer weten over deze degeneratieve aandoeningen/oorzaken ziektebeelden/uitingen, luister dan naar deze aflevering van Breed Belicht.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de Ridderkerkse kabel op 107.1 FM, via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl . Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via de digitale tv-kanalen, zoals via de Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1077, Tele2, Telfort kanaal 3167, Vodafone kanaal 2129 en via de APP van De Lokale Omroep.