Radio en TV

Autismeweek en ouderinitiatief begeleid wonen met ASS

Op zaterdag 2 april 2022 is het Wereld Autisme Dag. De Verenigde Naties hebben 2 april uitgeroepen tot deze bijzondere dag, die in Nederland ‘Wereld Autisme Dag’ (World Autism Awareness Day) heet. Een dag waarop autisme wereldwijd in de schijnwerpers staat. Deze dag is bedoeld om iedereen bewust te maken van wat autisme eigenlijk is.

Op zaterdag 2 april is Greet van Trotsenburg te gast in het radioprogramma ‘Prettig Weekend’ om over deze bijzonder dag te komen praten. Daarnaast neemt zij het initiatief met een aantal ouders om de jongvolwassen kinderen met autisme ook genormaliseerd begeleid te laten wonen.

,,Autisme is een handicap met grote impact op de draagkracht van iedereen binnen het gezinssysteem. Hierover is nog veel onbekend zowel bij instanties als reguliere zorg en mensen in de straat. Onze kinderen hebben behoefte aan genormaliseerd begeleid wonen binnen hun eigen, bekende gemeente. Dit op een locatie van waaruit genormaliseerd participeren mogelijk is en zo min mogelijk energie kost. Dus een rustige wijk op loopafstand van een locatie met winkels, zorg en mogelijkheden voor socialiseren. Net zoals je ziet bij bestaande zorglocaties voor mensen met een andere handicap. Binnen Ridderkerk bestaat er voor hen nog niet zo een plek. Deze willen wij creëren. Het zorgplan is goedgekeurd door de gemeente en toekomstbestendig bevonden. Het vinden van een locatie is erg lastig. We zoeken al 2 jaar’’, aldus Greet van Trotsenburg.

Op donderdag 7 april zal zij ook inspreken bij de commissie Samen Leven van de gemeente Ridderkerk om hier aandacht voor te vragen. 

Prettig Weekend wordt op zaterdag 2 april uitgezonden tussen 10.00 en 12.00 uur bij Radio Ridderkerk.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 912, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, Tele2, Vodafone kanaal 2129 , via de RTV-Ridderkerk APP en de TuneIn app.