Radio en TV

BB Queenies spelen live in Bluezy

In het radioprogramma Bluezy is op donderdag 9 november 2023 om 20.00 uur de BB Queenies in de studio. Programmamaker en presentator Nico Bravenboer ontvangt in de studio van Radio Ridderkerk zijn muzikale gasten. Naast een interview wordt er ook live opgetreden.

BB Queenies is een bluesband met een eigen geluid, een vrouwelijke touch en een vette knipoog naar jazz. Blues met humor en passie, blues op pumps, muziek en muzikantes met een ‘bite’. Ook de bezetting verraadt hun ‘eigenwijsheid’: naast leading lady Marijke Moritz zorgen Ellen Bakker op zowel contrabas als tenorsax, Geerlande Homburg op altsax en klein percussie, Karin de Bye op cajon en klein percussie, Judith Alkema op basgitaar, mondharmonica, accordeon, ukelele, melodica en bluesharp en Monica Verschoor op toetsen voor een origineel en swingend optreden. Judith en Monica nemen geregeld de achtergrondzang voor hun rekening. Bij enkele nummers, voornamelijk bij door haarzelf geschreven nummers, is Monica de leadzangeres.

Het optreden van de band zal tevens live worden uitgezonden via het YouTube kanaal van RTV-Ridderkerk: www.youtube.com/tvridderkerk.

De studio van Radio Ridderkerk is gevestigd aan de Jhr. de S. Lohmanstraat 1 en de entree is gratis. Bezoekers zijn vanaf 19.30 uur welkom.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 912, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, T-Mobile kanaal 767, Tele2, Vodafone kanaal 2129 , via de RTV-Ridderkerk APP en de TuneIn app. 

Foto: Charles Groeneveld