Radio en TV

Belgische Lazy Grey speelt live in Bluezy

In het radioprogramma Bluezy is op donderdag 18 januari 2024 om 20.00 uur de Belgische formatie Lazy Grey in de studio. Programmamaker en presentator Nico Bravenboer ontvangt in de studio van Radio Ridderkerk zijn muzikale gasten. Naast een interview wordt er ook live opgetreden.

Lazy Grey is een Belgische bluesband die in 2019 op de scène verscheen en hun krachtige en rockende bluesgeluid naar het publiek in het hele land bracht. Met hun line-up van getalenteerde muzikanten heeft Lazy Grey een buzz gecreëerd met hun boeiende optredens en herinnerende stijl, die tinten oproepen van bands als Bad Company, Joe Bonamassa en Deep Purple.

In de voorhoede van de band staat Thomas Maenhout, de leadzanger wiens gepassioneerde en soulvolle stem de aandacht trekt. Thomas’ emotionele levering en dynamische podiumprésence blazen leven in de bluescomposities van Lazy Grey, waardoor het publiek elk woord en elke noot kan voelen. Jan Meijers legt met zijn vaardige basspel de solide basis van het geluid van de band. Zijn grooves en ritmes vormen de ruggengraat voor Lazy Grey’s rockende bluessound en zorgen ervoor dat het publiek de muziek diep in hun botten voelt. Robert Bear Cogen, de drummer van de band, brengt een stuwende energie in de mix. Zijn krachtige beats en onberispelijke timing geven Lazy Grey’s muziek zijn aanstekelijke en voet-stampende kwaliteit, waardoor een meeslepende ritmesectie ontstaat die de band strak houdt. Joost de Lange neemt de lead- en ritmegitaartaken voor zijn rekening en doordrenkt het geluid van Lazy Grey met verschroeiende solo’s en aanstekelijke riffs. Joost’s vaardige spel voegt diepte en textuur toe aan de muziek van de band en neemt het publiek mee op een reis door het blues-rock landschap. Stefan Verbeeks expertise op het Hammondorgel brengt een rijk en soulvol element in het geluid van Lazy Grey. Zijn beheersing van het instrument voegt lagen van melodie en emotie toe, waardoor een sfeervolle achtergrond ontstaat die het optreden van de band naar nieuwe hoogten tilt.

Samen creëren de leden van Lazy Grey een synergie die groter is dan de som der delen. Hun collectieve talent, gedeelde passie voor blues-rock muziek en energieke optredens resulteren in een echt authentieke en rockende blueservaring. Op 21 juni verscheen hun debuutalbum ‘Making Tracks’, met daarop twaalf originele door Thomas Maenhout geschreven nummers. Alleen bij ‘Talkin’ Man kreeg hij hulp van gitarist Joost de Lange.

Het optreden van de band zal tevens live worden uitgezonden via het YouTube kanaal van RTV-Ridderkerk: www.youtube.com/tvridderkerk. De studio van Radio Ridderkerk is gevestigd aan de Jhr. de S. Lohmanstraat 1 en de entree is gratis. Bezoekers zijn vanaf 19.30 uur welkom.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 912, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, Odido kanaal 2129, Tele2, Vodafone kanaal 2129 , via de RTV-Ridderkerk APP en de TuneIn app.