Radio en TV

Betty’s Blue Hearts speelt live in Bluezy

In het radioprogramma Bluezy is op donderdag 15 februari 2024 om 20.00 uur Betty’s Blue Hearts in de studio. Programmamaker en presentator Nico Bravenboer ontvangt in de studio van Radio Ridderkerk zijn muzikale gasten. Naast een interview wordt er ook live opgetreden.

Stap binnen in een muzikaal universum waar passie, emotie en rauwe energie samenkomen in een onvergetelijke ode aan de legendarische Amerikaanse blues zangeres Beth Hart. Deze fantastische tribute band, “Betty’s Blue Hearts”, brengt de krachtige en zielroerende muziek van Beth Hart tot leven op een manier die je ademloos achterlaat. De fenomenale Eydie is een zangeres wiens stemgeluid doordrenkt is met een soortgelijke rauwe emotie en energie die Beth Hart beroemd heeft gemaakt. Eydie heeft een aantal fantastische muzikanten om zich heen verzameld, die elk een indrukwekkende staat van dienst hebben. Als band benaderen ze het onmiskenbaar geluid met de rauwe bluesy klanken van Beth Hart tot in perfectie.

De gitarist, brengt met intensiteit en virtuositeit elke noot tot leven. Zijn vurige solo’s en meeslepende melodieën nemen je mee op reis door de diepste emoties van de blues. De drummer, met zijn ongeëvenaarde ritmische precisie, zorgt dat je in het publiek het ritme van de muziek tot op het bot ervaart, terwijl de bassist ondertussen de zaal op zijn grondvesten doet schudden, met zijn diepe, pulserende grooves. De toetsenist voegt een onderscheidende textuur toe aan de muziek, met zijn piano of hammond klanken of legt subtiel een laagje strijkers neer. Terwijl de blazerssectie als kers op de taart, extra soul en passie toevoegen, waardoor het publiek volledig in vervoering wordt gebracht. Samen vormen deze muzikanten een harmonieuze eenheid, waarbij de nummers van Beth Hart opnieuw worden uitgevonden in een combinatie van zowel eerbetoon als vernieuwing. Een muzikale ervaring die de ziel raakt en het hart doet overslaan. Bereid je voor op een onvergetelijke avond vol rauwe emotie, betoverende melodieën en ongeëvenaard talent, wanneer Betty’s Blue Hearts het podium betreedt. Laat je meeslepen door de kracht en passie, in deze viering van de muzikale erfenis van Beth Hart die je niet wilt missen!

Het optreden van de band zal tevens live worden uitgezonden via het YouTube kanaal van RTV-Ridderkerk: www.youtube.com/tvridderkerk.

De studio van Radio Ridderkerk is gevestigd aan de Jhr. de S. Lohmanstraat 1 en de entree is gratis. Bezoekers zijn vanaf 19.30 uur welkom.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 912, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, Odido kanaal 2129, Tele2, Vodafone kanaal 2129 , via de RTV-Ridderkerk APP en de TuneIn app.