Radio en TV

Blue Riot Combo live bij Bluezy

In het radioprogramma Bluezy is op donderdag 13 september om 20.00 uur The Blue Riot Combo in de studio. Programmamaker en presentator Nico Bravenboer ontvangt in de studio van Radio Ridderkerk zijn muzikale gasten. Naast een interview wordt er ook live opgetreden.

Enkele jaren terug besloot de Belgische formatie The Zoomatics hun instrumenten in de wilgen te hangen.Daar waren veel aanhangers van deze band niet verheugd over. Maar het heugelijke nieuws was dat er nog leven was na deze Antwerpse formatie. De helft van The Zoomatics zouden terug komen in een andere gedaante. Serge Roegiest aka Hoboken Slim en Alain aka Al C. hadden danig aan hun omscholing tot ritme-sectie zitten werken. Al C had voor deze nieuwe band zijn ‘six strings” aan de haak gehangen en deze omgeruild voor een veel groter formaat met dikke kabels.

Hoboken Slim was het blazen even beu en ging zich verdiepen in het slagwerk met bijbehorende attributen. Omdat vaak gesteld wordt dat een drummer geen muzikant is, besloot hij om het vocale gedeelte er maar bij te nemen. En net als bij de historische Zoomatics zou ook Al C Serge afwisselen als ‘bluesshouter’. Daar beide al zeer vertrouwd waren met de ‘Mississippi saxofoon’ gingen ze op zoek naar een andere smoelschuiver. Die vonden ze onder de naam Werner aka W.C. hier. Ook niet de eerste maar wel de beste, want hij doet dit al dertig jaar bij de betere bluesacts in zijn land.

Restte nog een gitarist, en die ’string bender’ vonden ze onder de’ Brug van Willebroek. Zijn naam Bart aka B.J. hij kan nog als een ‘youngster’ worden beschouwd in dit gezelschap van oude rotten en krijgt in allerijl een omscholing van rock tot een 12-bar gitarist. Deze fine tuning werd een feit en succes en voilá-se. The Blue Riot Combo was geboren. Ze zijn een echte no-nonsense bluesband die zonder poespas de ‘old style blues’ in ere herstelt. Maar wel zo straf als een Belgisch speciaal biertje.

Wat kun je verwachten, een Chicago-blues jukebox? Neen maar wel zorgvuldig gekozen bekende en onbekende nummers van legendarische Chess Heroes aangevuld met hun eigen repertoire met de juiste intensiteit en dynamiek en vooral in de authentieke stijl zoals zij vinden hoe het moet klinken. Hun motto is dan ook ‘If it ain’t broke don’t fix it”.

https://www.facebook.com/RTVRidderkerk/videos/338939676673762/

De studio van Radio Ridderkerk is gevestigd aan de Jhr. de S. Lohmanstraat 1 en de entree is gratis. De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de Ridderkerkse kabel op 107.1 FM, via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl . Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via de digitale tv-kanalen, zoals via de Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1077, Tele2, Telfort kanaal 3167, Vodafone kanaal 2129 en via de APP van De Lokale Omroep.