Radio en TV

Blues After Seven speelt live in Bluezy

In het radioprogramma Bluezy is op donderdag 12 oktober 2023 om 20.00 uur de formatie Blues After Seven in de studio. Programmamaker en presentator Nico Bravenboer ontvangt in de studio van Radio Ridderkerk zijn muzikale gasten. Naast een interview wordt er ook live opgetreden.

Blues After Seven’ timmert sinds 2017 aan de Zuid-Hollandse bluesroad in vrijwel de oorspronkelijke bezetting. Repertoire bestaat uit eigen bluesy jazzy songs en oudere minder bekende blues klassiekers met een rafelrandje. Denk aan bluesy ballads, shuffles tot uptempo songs. Geput wordt uit songs ooit gespeeld door onder andere Memphis Minnie, Jo Ann Kelly, Mississippy John Hurt, Freddy King, Jimmy Reed, Willy Dixon en T-Bone Walker. Carla Groenewegen (zangeres) was vrij snel na oprichting al bij Blues After Seven. Met Maarten Lindeboom (bandleider/gitarist) was er direct een muzikale click die nooit is weggegaan. Later sloten André den Hollander (drums), Geke Kajim (gitaar/bluesharp) en Bert van der Meer (bas) zich aan. Andre speelde eerder bij de Audio Jacks, Geke bij de bekende Haagsche bluesband The Limits, Carla speelde vroeger in een NL-talige band en Maarten in bands als Out of the Blue en was mede oprichter van de 7 Roads Blues Band.

Het optreden van de band zal tevens live worden uitgezonden via het YouTube kanaal van RTV-Ridderkerk: www.youtube.com/tvridderkerk. De studio van Radio Ridderkerk is gevestigd aan de Jhr. de S. Lohmanstraat 1 en de entree is gratis.

Bezoekers zijn vanaf 19.30 uur welkom. De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 912, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, T-Mobile kanaal 767, Tele2, Vodafone kanaal 2129 , via de RTV-Ridderkerk APP en de TuneIn app.