Radio en TV

David Ronaldo & The Dice speelt live in Bluezy

In het radioprogramma Bluezy is op donderdag 13 april 2023 om 20.00 uur de Belgische formatie David Ronaldo & The Dice in de studio. Programmamaker en presentator Nico Bravenboer ontvangt in de studio van Radio Ridderkerk zijn muzikale gasten. Naast een interview wordt er ook live opgetreden.

Geboren en getogen in een familie van circus artiesten, theater spelers en muzikanten, besluiten de broers David en Danny Ronaldo al op jonge leeftijd deze traditie voort te zetten. Zij vormen de zesde generatie van Circus Ronaldo en bouwen hun comediantentheater uit tot een waar succes. In 1999 worden zij uitgeroepen tot Cultureel Ambasadeur van Vlaanderen en genieten erg veel bijval in binnen- en buitenland. Toch is het de liefde voor muziek dat bij David Ronaldo overheerst. Al op jonge leeftijd leert hij gitaar spelen maar vooral, hij blijkt gezegend met een rauwe rock stem. Met zijn band brengt hij een eerbetoon aan zijn gitaarhelden en favoriete singer-songwriters als Bob Dylan, Neil Young, Steve Earl, the Stones, the Who, Led Zeppelin en meer. Zowel akoestisch als elektrisch, rauw maar met stijl. Hierbij wordt de ‘‘Bluesy Old School Vintage Sound‘’ erg hoog in het vaandel gedragen. Gewapend met gitaar, gezegend met een rauwe doorleefde stem en ondersteund door een groep doorwinterde muzikanten die door de jaren heen hun sporen verdienden in de Belgische en Nederlandse rock en blues scène, brengt David Ronaldo een mix van bluesy rootsrock & Americana.

De studio van Radio Ridderkerk is gevestigd aan de Jhr. de S. Lohmanstraat 1 en de entree is gratis. Bezoekers zijn vanaf 19.30 uur welkom. Het optreden zal tevens live worden uitgezonden via het YouTube kanaal van RTV-Ridderkerk: www.youtube.com/tvridderkerk.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 912, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, T-Mobile kanaal 767, Tele2, Vodafone kanaal 2129 , via de RTV-Ridderkerk APP en de TuneIn app.