De RidderSportShow is op zoek naar jou

De versoepelingen volgen elkaar in rap tempo op, er mag steeds meer en ook de sport wedstrijden mogen weer van start. De RidderSportShow (RSS) start op zaterdag 14 augustus 2021 het nieuwe seizoen met een live uitzending vanaf Sportpark Rijsoord tijdens de finaledag van het Ridderkerk Toernooi. Vanaf de officiële start van het nieuwe seizoen in september zal de RSS weer elk weekend te horen zijn van 14:00 uur tot 17:00 uur.

De RidderSportShow is al sinds jaar en dag een vertrouwd programma op Radio Ridderkerk. Elk weekend wordt de luisteraar op de hoogte gehouden van de verrichtingen van alle lokale verenigingen. Van voetbal tot aan honkbal en alles daartussen, het is elk weekend te horen in de RSS. De afgelopen maanden was er door de corona maatregelen geen RSS, want alle competities lagen stil. Toch hoefde de luisteraar niet zonder de RSS, want elke zaterdag had het programma een bijdrage in het actualiteitenprogramma Prettig Weekend, waarbij een Ridderkerkse vereniging uitgelicht werd in deze bijzondere tijd.

Een nieuwe hoofdredacteur

Zodra de RSS weer van start gaat zal dat zijn met een nieuwe hoofdredacteur. Na jaren trouwe dienst zal interim-eindredacteur Hans Muntz een stap terug doen en vervangen worden door Celwin Frenzen. Hans heeft de afgelopen jaren met veel plezier invulling gegeven aan het eindredacteurschap, maar kan niet wachten om weer ‘gewoon’ presentator te zijn. “De RSS is een begrip in Ridderkerk en ik vond het enorm leuk daar mijn eigen invulling aan te geven. Maar ik vind het ook erg fijn nu weer als presentator aan te mogen schuiven en het over te gaan aan Celwin”, aldus Hans Muntz.

Celwin stelt zichzelf even voor: “Sinds ik in januari 2020 bij RTV-Ridderkerk ben binnen gekomen voelt het als een warm bad. Wekelijks werk ik met veel plezier mee aan de RidderSportShow en toen Hans vorig jaar aangaf dat het tijd was voor fris bloed, hoefde ik niet lang na te denken. Ik heb er enorm veel zin in om te gaan beginnen als eindredacteur en hoop dat we weer een prachtig, en volledig, seizoen tegemoet gaan.”

Kom jij het team versterken?

De RidderSportShow is altijd op zoek naar nieuwe collega’s. “De RSS is nergens zonder de vrijwilligers die elke week weer langs de lijn en in de studio werkzaam zijn voor de luisteraar,” vertelt Celwin. “En het mooiste is, ervaring is niet vereist. We vinden het hartstikke leuk om onze passie met mensen te delen en de liefde voor radio over te geven aan anderen. Bovendien kost het niet veel tijd want we rouleren met alle vrijwilligers die we hebben, zodat er ook gewoon tijd vrij is voor alle andere dingen.”

De RidderSportShow is altijd op zoek naar collega’s voor de presentatie, techniek en live verslaggeving. Heb jij interesse om eens een kijkje te nemen bij een uitzending, onderdeel uit te maken van het team of wil jij jouw vereniging vertegenwoordigen in de RSS met een live bijdrage of reportage? Neem dan contact op met Celwin Frenzen via riddersportshow@rtvridderkerk.nl.

Foto: Hans Muntz en Celwin Frenzen live uitzending tijdens het Ridderkerk Toernooi 2020 | Arjan ’t Jong