De Vinyljaren in ‘The Story Of’

Zondag 28 augustus is er van 17.00 uur tot 18.00 uur weer een nieuwe aflevering van ‘The Story Of’ bij Radio Ridderkerk.

Deze keer staat de aflevering in het teken van ‘De Vinyljaren’ met dit keer een selectie hits uit de hitlijsten van april 1965. Een periode waarin onderstaande bijzonderheden plaatsvonden:

1. De Oranje vereniging van Rijsoord wil op Bevrijdingsdag een gondelvaart organiseren op de Waal. Iedereen  die over een vaartuig beschikt en deze wilt versieren met verlichting kan zich aanmelden. Dit kan bij de 2 volgende heren: Dhr. J.M. Liebeek Mauritsweg 1a en Dhr. H. Hollestein Pruimendijk 11. ‘S- avonds varen de boten in optocht langs een diskundige jury die de vaartuigen zal beoordelen. Voor diegenen die zijn boot het mooist heeft versierd zijn er prachtige prijzen te winnen. Op koninginnedag heeft de Oranjevereniging in de feesttent op de vlaswei weer een geweldig programma. ’s Middags is er  een programma van 14 t/m 16 uur speciaal voor de kinderen. Na 20 uur ’s avonds is er een gevarieerd programma met van alles en nog wat in de feesttent. De avond wordt afgesloten met aankomend talent André van Duin, die optreedt met een bandrecorder act.

2. Afgelopen zaterdag 10 april zal door voetbalvereniging RVVH niet snel vergeten worden. Want zowel het eerste als het tweede elftal werden op deze zaterdag kampioen . Op deze zaterdag nam het eerste elftal van RVVH het op tegen de Zwerver uit Kinderdijk. Na een zeer spannende wedstrijd werd uiteindelijk de Zwerver met 2 – 1 verslagen. RVVH promoveert hierdoor naar de hoogste klasse van het zaterdagvoetbal. Maar óók het tweede elftal wist het voetbalteam Zwartwit te verslaan met 1 – 0 en werd hierdoor kampioen in de 2e klasse van het zaterdagvoetbal.

3. We krijgen in Ridderkerk een centraal antennesysteem. De laatste jaren komen er steeds meer antennes op de Ridderkerkse daken en door de komst van het tweede televisie kanaal Nederland 2 zou er weer een antenne bijkomen. Daarom is besloten om per woning maar 1 antenne toe te staan. Met 1 antenne kan men dan Nederland 1 ontvangen, maar ook het nieuwe televisie kanaal Nederland 2. Bovendien wordt het mogelijk om storingsvrij FM radio te ontvangen. In de toekomst zal het ook mogelijk zijn om b.v. 1 antenne per blok huizen te plaatsen.

Dit alles vond dus allemaal plaats in april 1965. Samen met heerlijke muziek uit die tijd wordt dit een klein uurtje nostalgie in ‘The Story Of’ van de programmamakers Roel van den Oever, Frank Stoute, Kees de Klerk en Bob den Breeijen.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de Ridderkerkse kabel op 107.1 FM, via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl . Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via de digitale tv-kanalen, zoals via de Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1077, Tele2, Telfort kanaal 3167, Vodafone kanaal 2129 en via de APP van De Lokale Omroep.