Radio en TV

De Vinyljaren in ‘The Story Of’

Zondag 30 juni is er van 17.00 uur tot 18.00 uur weer een nieuwe aflevering van ‘The Story Of’ bij Radio Ridderkerk. Deze keer staat de aflevering in het teken van ‘De Vinyljaren’ met dit keer een selectie hits uit de hitlijsten van juni 1985.

Een periode waarin Bruce Springsteen op nummer 1 stond met ‘Dancing in the dark’ en ook onderstaande bijzonderheden plaatsvonden:

  • Gemeente archivaris J. van der Blom vertrekt zonder opvolger.

Op 1 juli 1985 is de afscheidsreceptie van deze archivaris, maar door de bezuinigingen wordt er voor hem géén opvolger aangesteld. Zelf zegt hij hierover een gemeente van onze omvang heeft een archivaris nodig. Sinds 1950 houdt hij het gemeente archief bij, d.m.v. een uitgebreid kaarten systeem. Noem maar een onderwerp en hij weet het wel te vinden. Informatieverwerking en lezen was jaren zijn werk maar ook zijn hobby. Daar komt nu een eind aan, wel blijft hij actief voor stichting oud Ridderkerk. Voor deze stichting  heeft hij al heel wat werk verricht d.m.v. alle mogelijke nieuwsfeiten uit het verleden waarover hij stukjes heeft  geschreven. Zijn werkzaamheden voor de gemeente worden nu afgesloten, maar met veel overgave gaat hij zich nu richten op de geschiedenis van Ridderkerk. We wensen hem daarbij nog vele succesvolle jaren toe. 

  • Nieuwe vestiging West Nederland in Donkersloot volgend jaar mei gereed.

Vorige week is de eerste paal geslagen voor het nieuwbouw – complex van West Nederland op het industrieterrein Donkersloot. Al meer dan 50 jaar is het busbedrijf aan de Kerkweg gevestigd. In 1937 werd de eerste paal geslagen voor dit gebouw, kosten toen 20. 000 gulden. De nieuwbouw gaat 6,5 miljoen gulden kosten exclusief grond. Het oude gebouw is dringend aan vervanging toe, het dak lekt en moet zelfs op sommige plaatsen gestut worden. Tien buslijnen vertrekken vanuit dit gebouw waarin 63 bussen staan. In totaal rijden 118 chauffeurs op deze bussen, die in de regio Dordrecht – Rotterdam voor het vervoer zorgen. Het nieuwe gebouw is beter bereikbaar voor de bussen waardoor minder door het centrum gereden hoeft te worden. Het busbedrijf is volgend jaar weer helemaal up to date.

  • Wethouder Rinus Lagendijk zal morgenmiddag het volledig opgeknapte winkelcentrum het Raadhuisplein feestelijk heropenen.

Wethouder Rinus Lagendijk zal morgen het winkelplein officieel heropenen. Ridderkerk krijgt weer een winkelplein waar het goed en voordelig winkelen is. Het hele plein is opnieuw ingericht, er zijn o.a. meer parkeerplaatsen bijgekomen. Er kan beter gewandeld worden door het winkelend publiek, want het doorgaand verkeer wordt op afstand gehouden. Ouders kunnen hierdoor veiliger met hun kinderen over het plein lopen. Op dit plein komen óók nog 6 kiosken , die zeker de aandacht zullen trekken van het winkelende publiek. Na de officiële opening zal het koperensemble van de gemeentelijke muziekschool de feestelijkheden rond het plein inluiden. ‘S-avonds zal muziekvereniging Sursum Corda samen met majorettes een uur lang door het centrum lopen om de feestelijkheden op te luisteren. De winkeliersvereniging houdt ‘s-morgens tussen 8 en 10 uur een vroege vogel actie. Er kunnen in die tijd artikelen gekocht worden met hoge kortingen. Na 10 uur geldt weer de normale prijs. Voor kinderen worden er ook tal van activiteiten georganiseerd, dus ze worden zeker niet vergeten. Bovendien zijn alle verkeersplaatsen helemaal gratis rond het plein. Ridderkerk heeft weer een winkelcentrum waar men trots op kan zijn.     

   

Dit vond dus allemaal plaats in juni 1985. Samen met heerlijke muziek uit die tijd wordt dit een klein uurtje nostalgie in ‘The Story Of’ van de programmamakers Roel van den Oever, Frank Stoute, Kees de Klerk en Bob den Breeijen.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de Ridderkerkse kabel op 107.1 FM, via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl . Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via de digitale tv-kanalen, zoals via de Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1077, Tele2, Telfort kanaal 3167, Vodafone kanaal 2129 en via de APP van De Lokale Omroep.