Radio en TV

De Vinyljaren in ‘The Story Of’ bij Radio Ridderkerk

Zondag 27 oktober is er van 17.00 uur tot 18.00 uur een nieuwe aflevering van ‘The Story Of‘ bij Radio Ridderkerk. Deze keer staat de aflevering in het teken van ‘De Vinyljaren’ met dit keer een selectie hits uit de hitlijsten van september 1967.

Een periode waarin de onderstaande bijzonderheden plaatsvonden:

1. Hijskraan kantelt en valt door onbekende oorzaak op binnenschip.
Bij klinknagel en schroefbouten fabriek John Smit in Slikkerveer is afgelopen vrijdag een hijskraan gekanteld en bovenop een binnenschip terecht gekomen. De 54 jarige kraandrijver kon gelukkig ongedeerd uit de omgevallen kraan kruipen door een ruit in te tikken. De aanpikker die beneden in het binnenschip stond liep een chock op. Op het moment dat de kraan kantelde, had hij 3 tot 4 ton staal in de takels. De in 1910 gebouwde kraan kan als verloren worden beschouwd. Zowel de kraan als het schip zijn inmiddels uit het water getakeld. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar het ongeval en zal proberen de oorzaak van dit ongeval te achterhalen.

2. Bestuur Rijnmond wil het busvervoer in de regio verbeteren.
In het Rijnmond gebied zijn 6 busmaatschappijen actief die allemaal hun eigen dienstregeling hebben. Het bestuur van Rijnmond vindt dat deze dienstregelingen zoveel mogelijk op elkaar afgestemd dienen te worden. Mogelijk kunnen hierdoor ook kosten bespaard worden en wordt het hierdoor aantrekkelijk voor de mensen om gauwer voor de bus te kiezen in plaats van de auto. Het autoverkeer is de laatste jaren sterk toegenomen en een goed werkend openbaar vervoer is daarom van groot belang. Hoe dit geregeld moet worden en wie dit eventueel gaat betalen daar is men nog steeds niet uit. Ook binnen de gemeente Ridderkerk wordt over dit onderwerp verschillend gedacht. De toekomst zal uitwijzen of we werkelijk een goed werkend openbaar vervoer krijgen in het Rijnmond gebied.

3. Popgroep Ekseption geeft komende zaterdag een concert in de Electrozaal in Slikkerveer.
Beatsociëteit “Popart” organiseert komende zaterdag 28 oktober een concert met de formatie Ekseption in de Elektrozaal. Zaal gaat open om 19.30 uur. De formatie van o.a. Rick v.d. Linden en Rein v.d. Broek ontstond in het jaar 1959 onder de naam The Jokers, later werd deze naam veranderd in The Incrowd. Dit jaar werd gekozen om de naam te veranderen in Ekseption. Ook is nu een andere muzikale weg ingeslagen, men gaat zich toeleggen om klassieke nummers te voorzien van een popsausje. Inmiddels zijn al diverse plaatopnamen gemaakt. We gaan zeker nog veel meer over deze formatie horen. Een hele goede reden om naar deze groep te gaan luisteren in de Electrozaal a.s. zaterdag .

Dit vond dus allemaal plaats in september 1967. Samen met heerlijke muziek uit die tijd wordt dit een klein uurtje nostalgie in ‘The Story Of’ van de programmamakers Roel van den Oever, Frank Stoute, Kees de Klerk en Bob den Breeijen.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de Ridderkerkse kabel op 107.1 FM, via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl . Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via de digitale tv-kanalen, zoals via de Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1077, Tele2, Telfort kanaal 3167, Vodafone kanaal 2129 en via de APP van De Lokale Omroep.