De Vinyljaren in ‘The Story Of’ bij Radio Ridderkerk

In de laatste week van de maand januari zenden de programma-makers van ‘The Story Of’ weer een aflevering uit van ‘De Vinyljaren’. Samen met heerlijke muziek uit die tijd worden dit twee kleine uurtje nostalgie in ‘The Story Of’ van de programmamakers Roel van den Oever, Frank Stoute, Kees de Klerk en Bob den Breeijen.

Op zondag 26 januari wordt het programma van 17.00 uur tot 18.00 uur uitgezonden. Deze aflevering staat in het teken van ‘De Vinyljaren’ met dit keer een selectie hits uit de hitlijst van 1987. Een periode waarin de onderstaande bijzonderheden plaatsvonden:

Woningzoekenden in Ridderkerk voortaan in een centrale computer gezet.
Vanaf deze week worden woningzoekenden centraal geregistreerd. Vroeger moest men zich bij verschillende instanties opgeven om in aanmerking te komen voor een woning. Er moesten daarvoor verschillende formulieren ingevuld worden. Dit is nu verledentijd, 1 formulier dat op het gemeentehuis dient te worden afgehaald is voldoende. De gegevens worden nu centraal verwerkt in de computer, die rekening houdt met van te voren opgegeven woonwensen. Hierdoor kunnen woningzoekenden gemakkelijk geselecteerd worden op urgentie. Alle woningzoekenden moeten zich echter opnieuw aan melden en dienen daarvoor het nieuwe formulier op te halen in het gemeentehuis. Vrijkomende woningen kunnen hierdoor veel beter toegewezen worden. Maar wel in januari 1987.   

Koningwinter slaat hard toe in Ridderkerk.
Na de kerst is het hard gaan sneeuwen en sinds een paar weken gaat Ridderkerk gebukt onder Siberische kou. De kachel moet hoger worden opgestookt en de wanten en mutsen worden van zolder gehaald. Er is al een stevige ijslaag ontstaan op o.a. de Waal. Dit veroorzaakt een ware run op winkels die schaatsen verkopen. Deze winkels waren in no time  hun voorraad kwijt. In de media wordt al weer volop gespeculeerd over een ophanden zijnde Elfstedentocht. Waarschijnlijk gaat deze tocht er niet komen omdat er op langere termijn dooi wordt voorspeld. Voorlopig kan Ridderkerk echter nog genieten van de ijspret, maar wel in januari 1987.

Eerste baby geboren in het nieuwe jaar bedolven onder kadootjes.
Ze heet Corine Alblas en is de eerst geboren baby dit jaar in Ridderkerk. Het aantal inwoners van Ridderkerk stijgt hierdoor naar 46250 . Diverse winkeliers kwam naar de Feithstraat 9 om de ouders + baby te feliciteren. Ze hadden prachtige cadeaus bij zich voor de kersverse ouders plus baby.

De ouders zijn erg blij met deze aandacht en de mooie cadeaus. Deze week staan ze breeduit op de voorpagina van de Combinatie, maar wel in januari 1987.

Uiteraard kunt u hierbij passende muziek verwachten, dat destijds werd uitgebracht op vinyl.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de Ridderkerkse kabel op 107.1 FM, via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl . Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via de digitale tv-kanalen, zoals via de Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1077, Tele2, Telfort kanaal 3167, Vodafone kanaal 2129 en via de APP van De Lokale Omroep.