Radio en TV

De Vinyljaren in ‘The Story Of’ bij Radio Ridderkerk

In de laatste week van de maand juli zenden de programma-makers van ‘The Story Of’ weer een aflevering uit van ‘De Vinyljaren’. Samen met heerlijke muziek uit die tijd wordt dit een uurtje nostalgie in ‘The Story Of’ van de programmamakers Roel van den Oever, Frank Stoute, Kees de Klerk en Bob den Breeijen.

Op zondag 26 juli wordt het programma van 17.00 uur tot 18.00 uur uitgezonden. Deze aflevering staat in het teken van ‘De Vinyljaren’ met dit keer aandacht voor het jaar juli 1989. Drie onderwerpen, die zich in dat jaar afspeelden waren:

Warenhuis Hema dreigt met verhuizen naar nieuw winkelcentrum
Op het voormalige terrein van aannemer Van Splunder zal binnenkort begonnen worden met de bouw van een nieuw winkelcentrum. Ook de Hema wil hiernaar toe verhuizen. Een van de belangrijkste reden is dat men de verkoop graag gelijksvloer wil gaan doen. Het warenhuis zit nu namelijk verspreidt over 2 verschillende verdiepingen. Wethouder Rinus Lagendijk wil echter graag dat ze op deze locatie blijven. Boven de winkel van de Hema zit kledingwinkel Groenen en deze winkel is niet van plan om te vertrekken om meer ruimte te maken voor de Hema. Onderhandelingen tussen beide winkels hebben nog niets opgeleverd. Hoe dit afloopt zal de toekomst uitwijzen, maar wel in juli 1989.

De Harmonie en Sursum Corsa haalden beide de eerste prijs op muziekconcoursen
De Harmonie uit Slikkerveer wist op een muziek concours in Amersfoort de eerste plaats te behalen. Er waren een 10 tal korpsen op dit muziekfestijn afgekomen, maar de Harmonie keerde met de meeste punten huiswaarts. De Rijsoordse muziekvereniging Sursum Corda was naar het Brabantse Hank getogen, waar ook een concours werd gehouden. Aan dit concours namen 30 korpsen deel, maar Sursum Corsa wist de jury te overtuigen dat zij de allerbeste waren. Ook de marionetten van deze zelfde vereniging brachten een spectaculaire show en de jury beloonde ze met een derde prijs. Alle deelnemers keerden na afloop opgetogen richting huiswaarts. Maar wel in juli 1989.   

De Verenigde spaarbank is klaar voor de toekomst
De verenigde spaarbank is de bank voor de particulier en is één van de grootste banken van Nederland. Klanten van deze bank hebben maar liefst 14 miljoen gulden bij deze bank ingelegd. Maar de bank is er zich van bewust dat ze meer kostenbewust moet gaan werken. Daarom gaat de bank met een nieuw computersysteem de jaren negentig in. Ridderkerk zal ook een nieuw rayon vormen met Hendrik Ido Ambacht en Barendrecht. 4 banken in totaal dus, waarvan 2 in Ridderkerk. ,,Tegen een scherp tarief kan de particulier bij ons prima terecht voor al zijn bankzaken’’, aldus rayon directeur Ron Butter. Maar wel in juli 1989. 

Uiteraard kunt u hierbij passende muziek verwachten, dat destijds werd uitgebracht op vinyl.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de Ridderkerkse kabel op 107.1 FM, via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl . Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via de digitale tv-kanalen, zoals via de Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1077, Tele2, Telfort kanaal 3167, Vodafone kanaal 2129 en via de APP van De Lokale Omroep.