Radio en TV

De Vinyljaren in ‘The Story Of’ bij Radio Ridderkerk

Zondag 25 augustus is er van 17.00 uur tot 18.00 uur weer een nieuwe aflevering van ‘The Story Of’ bij Radio Ridderkerk. Deze keer staat de aflevering in het teken van ‘De Vinyljaren’ met dit keer een selectie hits uit de hitlijsten van augustus 1976. Een periode waarin de onderstaande bijzonderheden plaatsvonden:

Dutch Swing College Band en Pia Beck geven concert in de Fakkel.

De dierenbescherming in Ridderkerk heeft dringend behoefte aan o.a. een ambulance en allerlei andere zaken. Sinds vorig jaar is er een comité opgericht die allerlei activiteiten organiseert om geld bijeen te brengen die het welzijn van dieren bevorderen. Dit keer is vooral gedacht aan de jazz liefhebbers die kunnen genieten van een avondvullend programma in sportcentrum De Fakkel. Dit concert gaat zeker duren tot in de kleine uurtjes. De avond vindt plaats op donderdagavond 19 augustus a.s. om 20 uur. De toegang bedraagt 15 gulden en dit bedrag komt echter geheel ten goede aan de plaatselijke dierenbescherming. Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar op de bekende voorverkoop adressen. Het comité zal zeker nog meer activiteiten organiseren in de toekomst, waar vooral de dieren erg blij mee zullen zijn.

Kievitsweg gaat de komende weken stevig op de schop.

Tussen de Rijnsingel en het Dijkje gelegen Kievitsweg gaat stevig op de schop. Ten eerste zal de weg voorzien worden van een nieuwe laag asfalt. Tussen de Gouwestraat en het Dijkje gelegen weg wordt afgesloten voor alle autoverkeer. Dit gedeelte wordt alleen opengesteld voor voetgangers en fietsen. Wel blijft bestemmingsverkeer mogelijk voor het naastgelegen sportpark. De werkzaamheden gaan zeker een aantal weken duren en houden ook sterk verband met de nieuw aan te leggen rondweg door Ridderkerk” De Rotterdamseweg” die binnenkort opengaat. Deze weg zal een belangrijk gedeelte van het verkeer moeten overnemen.

Gouden medaille voor Ridderkerkse sportman Hans Pimmelaar.

Tijdens de paralympische spelen in Canada, de olympische spelen voor minder validen sporters, wist Hans een gouden medaille te behalen op het onderdeel boogschieten. Bij zijn terugkomst op Schiphol werd hij o.a. verwelkomt door Prins Claus. Namens de gemeente Ridderkerk kwam Wethouder Kogelenberg van de week een tinnen wandbord uitreiken. Op het bord staat de inscriptie, hulde aan deze sporter augustus 1976. De prijzenkast aan de koningenweg begint inmiddels al aardig vol te raken. De minder valide sporters wisten op deze spelen aanmerkelijk meer medailles te veroveren dan hun valide collega’s kort daarvoor op de olympische spelen. Daarom zijn we bijzonder trots op deze Ridderkerkse sportman Hans Pimmelaar.         

Dit vond dus allemaal plaats in augustus 1976. Samen met heerlijke muziek uit die tijd wordt dit een klein uurtje nostalgie in ‘The Story Of’ van de programmamakers Roel van den Oever, Frank Stoute, Kees de Klerk en Bob den Breeijen. De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de Ridderkerkse kabel op 107.1 FM, via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl . Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via de digitale tv-kanalen, zoals via de Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1077, Tele2, Telfort kanaal 3167, Vodafone kanaal 2129 en via de APP van De Lokale Omroep.