De Vinyljaren in ‘The Story Of’ in de ban van de Alarm en Treiterschijven

In de laatste week van de maand augustus zenden de programma-makers van ‘The Story Of’ weer een aflevering uit van ‘De Vinyljaren’. Samen met heerlijke muziek uit die tijd wordt dit een uurtje nostalgie in ‘The Story Of’ van de programmamakers Roel van den Oever, Frank Stoute, Kees de Klerk en Bob den Breeijen. Op vrijdag 26 augustus 2022 wordt het programma van 18.00 uur tot 20.00 uur uitgezonden. Deze aflevering staat in het teken van ‘De Vinyljaren’ met dit keer aandacht voor Alarm en Treiterschijven staan centraal uit de periode 1969 t/m 1975, die geen grote hits werden in de Top 40 & Top 50. Vier onderwerpen, die zich in dat jaar afspeelden waren:

1. Scheepswerf De Groot en Van Vliet krijgt nieuw kantoorgebouw. 01-’71

Vrijdagmiddag 22 januari is het nieuwe kantoorpand van de Groot en Van Vliet officieel geopend door burgemeester Cees Verplanken. De genodigden konden met eigen ogen zien dat het een zeer fraai kantoor is geworden. Behalve de burgemeester waren ook diverse wethouders en gemeenteraadsleden aanwezig bij deze opening. Ook de brandweer was met een hele delegatie aanwezig. Nog geen jaar geleden werd het oude kantoor voor een groot deel verwoest door een brand. Op dezelfde plaats staat nu een fonkelnieuw kantoor die nu voorzien is met een moderne sprinkler installatie. Bij de Groot en Van Vliet werken op dit moment 365 mensen die komende zaterdag het nieuwe kantoor kunnen bezoeken. Een klein jaar had het kantoor onderdak gekregen bij Electro/ Smit Slikkerveer. Daar komt dus nu een eind aan. Inmiddels is de Groot en Van Vliet al 60 jaar actief in Slikkerveer. Met dit nieuwe kantoorgebouw hopen we er weer vele jaren er tegenaan te kunnen, aldus de heer A. van Vliet maar wel in 1971.

2. Directeur A. van Vliet tot ridder geslagen. 01-‘72

Nog meer goed nieuws voor scheepswerf De Groot en Van Vliet. Directeur A van Vliet werd in Rotterdam in café- restaurant De Bellevue tot ridder geslagen door Burgemeester Cees Verplanken. Al veertig jaar werkt hij tot volle tevredenheid voor deze scheepswerf in Slikkerveer, maar ook voor de scheepsbouw in Nederland in het algemeen. Op deze bijeenkomst werd hij benoemd tot ridder in de orde van Oranje Nassau. Hierna kwamen diverse mensen uit de scheepsbouw hem feliciteren, maar ook diverse mensen uit de Ridderkerkse politiek. Maar ook staatssecretaris Keijzer was speciaal uit Den Haag overgekomen om hem te feliciteren. Voor Ridderkerk is scheepsbouw een belangrijke bedrijfstak maar wel in 1972.

3. Brand in manege Reyerbos

Een korte maar felle brand heeft het restaurant van deze manege verwoest. Gelukkig heeft de brandweer kunnen voorkomen dat het vuur oversloeg naar de stallen waar de paarden stonden. Eind van deze maand had de officiële opening plaats moeten vinden, maar dit is tot nader orde uitgesteld. De schade bedraagt zeker een aantal duizenden guldens. Gelukkig zijn er geen paarden omgekomen of gewond geraakt. Bewoners uit de omliggende flats zagen de brand in de manege en belden direct de brandweer en de politie. Gelukkig is hiermee erger voorkomen. Het zal nu wel even duren eer de manege in gebruik genomen wordt, maar wel in 1972.

4. Overval op Rijsoords postkantoor

Vorige week donderdagmorgen stapten 2 overvallers het postkantoor binnen om half 11. Met getrokken pistolen bedreigden ze de aanwezige filiaalhoudster. Die wilde in eerste instantie deze overvallers afschepen met 100 gulden, maar daar namen ze geen genoegen mee. Ze namen hierna zelf een greep in de kas en ze namen een stapel honderdjes mee ter waarde van 1600 gulden. Ze vluchtten hiermee naar buiten en stapten hierna in een rode fiat die verderop aan de Mauritsweg geparkeerd stond. Een van de bewoners van deze straat had dit gezien en had het kenteken van deze auto opgeschreven. Het was toen voor de politie een koud kunstje om ze de dag na de overval in Dordrecht aan te houden. Volgende week dinsdag worden ze al voorgeleidt aan de officier van justitie in Rotterdam, waar ze een passende straf opgelegd gaan krijgen. Maar wel in 1972.

Uiteraard kunt u hierbij passende muziek verwachten, dat destijds werd uitgebracht op vinyl. Het programma wordt herhaald op dinsdag 30 augustus 2022 tussen 22.00 en 24.00 uur.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 912, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, T-Mobile 767, Tele2, Vodafone kanaal 2129 , via de RTV-Ridderkerk APP en de TuneIn app.