De Vinyljaren in ‘The Story Of’ keert terug naar augustus 1966

In de laatste week van de maand augustus zenden de programma-makers van ‘The Story Of’ weer een aflevering uit van ‘De Vinyljaren’. Samen met heerlijke muziek uit die tijd wordt dit een uurtje nostalgie in ‘The Story Of’ van de programmamakers Roel van den Oever, Frank Stoute, Kees de Klerk en Bob den Breeijen. Op zondag 29 augustus wordt het programma van 17.00 uur tot 18.00 uur uitgezonden. Deze aflevering staat in het teken van ‘De Vinyljaren’ met dit keer aandacht voor het jaar augustus 1966.

Drie onderwerpen, die zich in dat jaar afspeelden waren:

Zes jeugdige vandalen zetten Ridderkerk op stelten.
Na een gezellige fancy- fair avond hebben 6 jongeren op weg naar huis heel wat vernielingen aangericht. Na deze avond werd er met flessen gegooid, ook werden er vuilnisbakken omver gegooid en er werden ook verkeersborden uit de grond getrokken. Ook waarschuwingslichten die voor een opgebroken weg stonden werden ook vernield. De jongeren varieerden van 17 t/m 19 jaar en hadden duidelijk te veel bier op. Ze werden voorgeleid voor de rechter, die hen veroordeelde tot 1 maand gevangenisstraf. Volgens de rechter heeft 99,9% van de bevolking hier een grote hekel aan en hij vertelde de jongeren:” ik wil jullie hier in de rechtbank nooit meer zien”. Ridderkerk is hierna een stuk veiliger geworden, maar wel in augustus 1966.

Beatavond van Popart verliep zonder incidenten. 
De eerste beatavond sinds lange tijd verliep rustig. De avond werd georganiseerd in de dansschool van Jaap van der Graaf aan de Prinses Margrietstraat in Slikkerveer. Op deze avond waren 100 jongens en meisjes aanwezig, dit was een absoluut record om dat dit maar een kleine zaal is. De avonden die in het verleden georganiseerd werden verliepen bijna altijd onrustig. Er werd vooral te veel bier gedronken en jongeren gingen regelmatig met elkaar op de vuist. De politie moest regelmatig optreden om de order te herstellen. De organisatie heeft regelmatig overleg gehad met de burgemeester om de avonden op een beter manier te organiseren en in de hoop dat dit nu op een betere manier gaat gebeuren. Aan het begin van de avond heeft dansleraar en organisator Jaap van der Graaf de jongeren op het hart gedrukt om zich beter te gedragen tijdens deze avonden. Dit gaat nu zeker gebeuren en beatavonden worden een groot succes, maar wel in augustus 1966.

Na de zomervakantie heeft Ridderkerk 6 schoolgebouwen meer.
Er komen 2 kleuterscholen bij: “ Assepoester” in Slikkerveer en “de zonnebloem” in Ridderkerk. In de loop van dit schooljaar worden er ook nog andere schoolgebouwen in gebruik genomen. In augustus worden er 2 lagere scholen in gebruik genomen aan de Koninginneweg en aan de Jonkheer van Karnebeekstraat. In oktober en november worden er ook nog 2 lagere scholen in gebruik genomen aan de Burgemeester Krijffstraat en aan de van de Broekstraat. Het is te hopen dat het ruimte te kort nu voorbij is voor het kleuter en lager onderwijs in Ridderkerk. Goed onderwijs geven wordt nu een stuk makkelijker en hierdoor zullen zeker meer leerlingen doorstromen naar het vervolgonderwijs. Het onderwijs in Ridderkerk naar een hoger plan maar wel in augustus 1966.

Uiteraard kunt u hierbij passende muziek verwachten, dat destijds werd uitgebracht op vinyl.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via de digitale tv-kanalen, zoals via de Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1077, Tele2, Telfort kanaal 3167, Vodafone kanaal 2129 en via de APP van RTV-Ridderkerk.