De Vinyljaren in ‘The Story Of’ keert terug naar februari 1977

In de laatste week van de maand februari zenden de programma-makers van ‘The Story Of’ weer een aflevering uit van ‘De Vinyljaren’. Samen met heerlijke muziek uit die tijd wordt dit een uurtje nostalgie in ‘The Story Of’ van de programmamakers Roel van den Oever, Frank Stoute, Kees de Klerk en Bob den Breeijen. Op zondag 27 februari wordt het programma van 17.00 uur tot 18.00 uur uitgezonden. Deze aflevering staat in het teken van ‘De Vinyljaren’ met dit keer aandacht voor het jaar februari 1977.

Drie onderwerpen, die zich in dat jaar afspeelden waren:

Verkeersdrempels veroorzaken veel hinder voor SRV- wagens in Ridderkerk.
Er rijden in Ridderkerk 17 SRV-wagens rond en die ondervinden allemaal veel last van deze verkeersdrempels. Aldus de heer Bas Nugteren hij vertegenwoordigt deze melkwagens in Ridderkerk. Onze melkwagens hangen maar net boven straatniveau en ondervinden hierdoor veel hinder. Ook wordt er veel schade aan onze wagens gereden. Dit gebeurd vooral in de wijken Drievliet en Ridderkerk West. We hebben daarom als SRV organisatie een brief gestuurd naar het gemeentebestuur om oog te hebben voor onze problemen. Wij willen Ridderkerk graag van verse producten voorzien, maar dit moet voor ons wel op een redelijke manier mogelijk blijven. Vooral oudere mensen, gehandicapten en alleenstaande mensen zijn op onze bevoorrading aangewezen. We hopen daarom dat de gemeente naar ons wil luisteren, maar wel in februari 1977.

Ridderkerk compleet overvallen door Rijkswaterstaat.
Geheel onverwacht is Rijkswaterstaat begonnen bij het Dijkje in Bolnes met grondwerkzaamheden, ter voorbereiding van de nieuwe aan te leggen weg door Ridderkerk. Deze weg gaat Rotterdamse weg heten en zal dwars door Ridderkerk lopen. Deze weg zal rijksweg 16 en rijksweg 15 beter met elkaar verbinden en ook het industrieterrein van Ridderkerk zal hierdoor beter bereikbaar zijn. Toch voelt wethouder van de Berg zich overrompelt door deze move van Rijkswaterstaat. Gemeente Ridderkerk is voortdurend in voorleg met deze organisatie en vindt deze daad van Rijkswaterstaat geheel verwerpelijk. Overleg gaat altijd op basis van wederzijds vertrouwen, maar daar is hier geen sprake van. We hopen dat Rijkswaterstaat ons in de toekomst beter op de hoogte houdt aldus wedhouder van de Berg. Maar wel in februari 1977.

Geheel nieuwe showroom geopend van garage Los in Rijsoord.
Er is nog maar weinig over van de oude showroom van garage Los. De 68 jarige vader is 20 jaar geleden begonnen met deze garage met het merk BMW. Inmiddels zitten ook zijn 3 zonen in het bedrijf. De laatste jaren is de verkoop steeds beter gegaan en daarom ontstond het idee om een grotere show te gaan bouwen. We kunnen hierdoor meer modellen van BMW laten zien. De Rijsoordse aannemer Bram Hooghart is aan de slag gegaan en heeft een fraaie showroom neergezet. De kosten hiervan bedragen 7 ton. Garage Los is niet alleen de officiële BMW van Ridderkerk, maar ook van Hendrik Ido Ambacht, Zwijndrecht en Barendrecht. In de toekomst gaan heel wat auto’s rondrijden van deze garage maar wel in februari 1977.

Uiteraard kunt u hierbij passende muziek verwachten, dat destijds werd uitgebracht op vinyl.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, Tele2, Vodafone kanaal 2129 , via de RTV-Ridderkerk APP en de TuneIn app.