De Vinyljaren in ‘The Story Of’ keert terug naar juli 1985

In de laatste week van de maand juli zenden de programma-makers van ‘The Story Of’ weer een aflevering uit van ‘De Vinyljaren’. Samen met heerlijke muziek uit die tijd wordt dit een uurtje nostalgie in ‘The Story Of’ van de programmamakers Roel van den Oever, Frank Stoute, Kees de Klerk en Bob den Breeijen. Op zondag 25 juli wordt het programma van 17.00 uur tot 18.00 uur uitgezonden. Deze aflevering staat in het teken van ‘De Vinyljaren’ met dit keer aandacht voor het jaar juli 1985.

Drie onderwerpen, die zich in dat jaar afspeelden waren:

Koninklijke Bakker Rubber over in Zweedse handen.
De bekende Ridderkerkse onderneming Bakker Rubber gaat over in Zweedse handen. Per 1 juli is deze onderneming overgenomen door Trelleborg, de naam Bakker Rubber verdwijnt hierdoor. Het bedrijf zal hierdoor Trelleborg gaan heten. Verder verandert er niets bij het bedrijf. Er werken 135 mensen en ze hebben een jaaromzet van 18 miljoen gulden. Het bedrijf is gespecialiseerd in hoogwaardige rubbers, die vele toepassingen kent o.a. in offshore industrie en de weg en waterbouw. Door de overname kan het bedrijf verder groeien, want het kan nu beschikken over het wereldwijde verkoopkanaal van Trelleborg. Hierdoor is de werkgelegenheid weer voor vele jaren veilig gesteld. Ze kunnen hierdoor rubber blijven produceren voor vele toepassingen, maar wel in juli 1985.

Het postkantoor van Ridderkerk is ingrijpend verbouwd. 
Het verbouwde postkantoor aan het Raadhuisplein is sinds maandag 8 juli weer opengesteld voor het publiek. Het gebruik van tijdelijke noodgebouwen komt hiermee te vervallen. Het postkantoor is ingrijpend verbouwd en heeft nu ook een spreekkamer waar privézaken kunnen worden besproken zoals b.v. de aanvraag van een hypotheek. Wie nu een girorekening opent of een spaarbankboekje of een plusrekening of een renterekening of een andere soort rekening, krijgt van de Postbank 7,50 gulden op zijn rekening gestort. Ridderkerk heeft nu weer een postkantoor waar men voor alle postzaken terecht kan, maar ook voor alle financiële zaken. Postkantoor en Postbank te vinden in 1 gebouw maar wel in juli 1985.

De Rijksstraatweg weer open voor lokaal verkeer.
Geheel volgens plan gaat deze weg weer open, ondanks de vele uren regen die is gevallen, voor de bouwvakvakantie. Maar aannemer L.B.S en de gemeentewerken hebben hard gewerkt om deze verloren uren weer in te halen. Het omrijden is nu voorbij, de verbruikersmarkt Rijsoord oftewel De Witte Schuur kunnen nu weer bezocht worden. Maar ook fietsenmaker Jan Lagendijk en sigarenwinkel Viola kunnen weer bezocht worden. Het was ook hard nodig want de inkomsten voor deze winkeliers waren bijna tot nul teruggelopen. Na de bouwvakvakantie zal wel de Esso pomp afgebroken worden en de garage van Bestenbeurtje ook aan de Rijksstraatweg. Op het vrijkomende terrein worden namelijk 41 huizen gebouwd. Deze straat gaat het Zwaantje heten. Of er hierna nog meer huizen in Rijsoord gebouwd gaan worden zal de toekomst uitwijzen maar wel in juli 1985.

Uiteraard kunt u hierbij passende muziek verwachten, dat destijds werd uitgebracht op vinyl.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl . Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via de digitale tv-kanalen, zoals via de Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1077, Tele2, Telfort kanaal 3167, Vodafone kanaal 2129 en via de app van RTV-Ridderkerk.