De Vinyljaren in ‘The Story Of’ keert terug naar mei 1965

In de laatste week van de maand mei zenden de programma-makers van ‘The Story Of’ weer een aflevering uit van ‘De Vinyljaren’. Samen met heerlijke muziek uit die tijd wordt dit een uurtje nostalgie in ‘The Story Of’ van de programmamakers Roel van den Oever, Frank Stoute, Kees de Klerk en Bob den Breeijen. Op zondag 30 mei wordt het programma van 17.00 uur tot 18.00 uur uitgezonden.

Deze aflevering staat in het teken van ‘De Vinyljaren’ met dit keer aandacht voor mei 1965. Drie onderwerpen, die zich in dat jaar afspeelden waren:

Stolte opent nieuw winkelpand aan de Lagendijk.
Aanstaande vrijdag is het zover Stolte opent een nieuw winkelpand aan de Lagendijk nr. 31 t/m 35.  Vrijdag gaat de vlag in top want dan zwaaien de deuren open in ons geheel nieuwe winkelpand. De keus aan elektrische apparaten  is werkelijk  enorm. U ziet o.a. een zeer uitgebreide collectie van Philips apparaten zoals: Radio’s – Tv’s. Deze tv’s zijn al voorbereid op het nieuwe televisie kanaal Nederland 2, dat binnenkort van start gaat. Bandrecorders – Draaitafels- ook een uitgebreid assortiment transistor radio’s. Radio ontvangen op u slaapkamer – werkruimte of op zolder gaat vanaf nu uitstekend. Komende zaterdag worden alle apparaten gedemonstreerd en kunt u met eigen ogen zien wat voor fraais we allemaal in huis hebben. Stolte is een zaak met vakbekwaam personeel en waar service en advies heel gewoon zijn. Kom daarom kijken in ons nieuwe winkelpand, maar wel in mei 1965.

Gondelvaart deze maand op de Waal in Rijsoord.
Deze maand is er weer een gondelvaart op de Waal in Rijsoord. Elke 5 jaar wordt deze gondelvaart georganiseerd door de Oranje verenging. Diegene die een vaartuig hebben kunnen zich opgeven bij de Oranje verenging om mee te doen. Wel moeten deze vaartuigen mooi versierd zijn en goed verlicht zijn. Als men voor een bepaald thema kiest zal dit door de jury zeer op prijs gesteld worden. Want de jury kijk o.a. naar originaliteit – verlichting en versiering van het vaartuig. Voor de mooiste vaartuigen zijn prachtige prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door de Oranje vereniging en plaatselijke winkeliers. De bewoners die langs de Waal wonen worden gevraagd hun tuin fraai te versieren en te verlichten ongeveer een week van te voren. Tijdens de gondelvaart staat Rijsoord weer in het middelpunt van de belangstelling en komen heel veel mensen kijken uit de wijde omgeving van het dorp. Kom vooral kijken maar wel in mei 1965.

Twee tewaterlatingen  afgelopen week bij de Bolnesser werven Boele en Pot.
Vooral bij Gebroeders Pot zat deze tewaterlating sterk tegen, doordat er geen ruimte was op de helling kon de boot daar niet worden gebouwd. Daarom moest het schip door 3 drijvende bokken en 2 sleepboten van de kant worden getild. Maar dit ging mis omdat de stroppen rond het voorschip los schoten tijdens dit tillen. Het schip kon hierdoor niet in het water getild worden. Het schip werd door de vrouw van eigenaar wel gedoopt met een fles champagne, maar het duurde hierna nog 1,5 uur eer de stroppen opnieuw bevestig konden worden. Toen het schip hierna in het water werd gehesen waren alle genodigden al lang vertrokken naar huis.
Bij Boele Bolnes verliep de te waterlating eerder deze week wel vlekkeloos. Het schip gaat voornamelijk varen op de Afrikaanse kust. De orderportefeuille van Boele is trouwens goed gevuld, want er kan direct begonnen worden aan een volgend schip te bouwen. Schepen bouwen is in Bolnes een belangrijke zaak, maar wel in mei 1965.

Uiteraard kunt u hierbij passende muziek verwachten, dat destijds werd uitgebracht op vinyl.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de Ridderkerkse kabel op 107.1 FM, via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via de digitale tv-kanalen, zoals via de Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1077, Tele2, Telfort kanaal 3167, Vodafone kanaal 2129 en via de APP van RTV-Ridderkerk.