De Vinyljaren in ‘The Story Of’ keert terug naar oktober 1986

In de laatste week van de maand oktober zenden de programma-makers van ‘The Story Of’ weer een aflevering uit van ‘De Vinyljaren’. Samen met heerlijke muziek uit die tijd wordt dit een uurtje nostalgie in ‘The Story Of’ van de programmamakers Roel van den Oever, Frank Stoute, Kees de Klerk en Bob den Breeijen. Op zondag 31 oktober wordt het programma van 17.00 uur tot 18.00 uur uitgezonden. Deze aflevering staat in het teken van ‘De Vinyljaren’ met dit keer aandacht voor het jaar oktober 1986. Drie onderwerpen, die zich in dat jaar afspeelden waren:

Herenkledingwinkel Piet de Jong opent aan het marktplein.
Na 5 jaar op de Ringdijk te hebben gezeten in een winkelpand werd het tijd voor wat anders aldus de heer Piet Jong. Deze winkel aan de Ringdijk is eigenlijk te klein en werkt daarom niet gemakkelijk. We zochten daarom al een hele tijd iets anders. Deze winkel aan de Dr. Colijnstraat oftewel het marktplein kwam leeg te staan en we zagen toen onze kans en besloten hem over te nemen. Na een grondige verbouwing van dit pand gaan we hier onze herenkledingwinkel in vestigen. De achtergelegen garageboxen worden ook bij de winkel getrokken. We krijgen nu een winkel die 200 m2 groot is en achter de winkel krijgen we nu een groot magazijn waar ook nog voorraad ligt. Binnenkort kunt u dit met eigen ogen gaan zien, in de nieuwe winkel van de heer en mevr. Piet de Jong. Maar wel in oktober 1986.

Het Dillenburgplein in Slikkerveer krijgt een grondige opknapbeurt.
De winkels op het winkelplein worden grondig opgeknapt en ook het aantal parkeerplaatsen wordt uitgebreid. Ook worden er op het plein een aantal kiosken geplaatst. Na deze opknapbeurt wordt dit voor het winkelend publiek weer een aantrekkelijk winkelcentrum om te bezoeken. Ook bestaan er plannen om het Dillenburgplein/ Juliana van Stolbergstraat op een nieuwe rondweg aan te sluiten die over het industrieterrein richting de wijk Drievliet loopt. Als deze weg er komt kan men rechtstreeks rijden van het Dillenburgplein naar de wijk Drievliet. Het gemeentebestuur is echter bevreesd dat dit tot extra verkeersdrukte zal lijden in Slikkerveer. Welke plannen uitgevoerd gaan worden zal blijken in de toekomst, maar wel in oktober 1986.

Illegale toegangsweg naar woonwagenkamp “De Kieviet” wordt definitief gesloten.
Afgelopen dinsdagmorgen heeft de dienst gemeentewerken de toegangsweg naar het woonwagenpark afgesloten. Deze toegangsweg was namelijk illegaal aangelegd door de bewoners zelf. Bij deze afsluiting waren ook diverse politieagenten aanwezig omdat men bang was dat diverse bewoners van het kamp zich onrustig zouden gedragen. Maar er was uiteindelijk maar 1 man die de politie bedreigde. Deze man werd echter afgevoerd naar het politiebureau in Ridderkerk. Het kamp ligt op de grens van Bolnes en Rotterdam. Al vele jaren is er met Rotterdam een conflict over dit kamp. Ridderkerk heeft namelijk zijn eigen opvang voor woonwagenbewoners en wil niets met dit kamp te maken hebben. Ze vinden dat Rotterdam maar zelf moet zorgen voor een eigen weg naar dit kamp, omdat het gehele kamp op Rotterdams grondgebied ligt. Hoe dit gaat aflopen zal de toekomst uitwijzen, maar wel in oktober 1986.

Uiteraard kunt u hierbij passende muziek verwachten, dat destijds werd uitgebracht op vinyl.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl . Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via de digitale tv-kanalen, zoals via de Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1077, Tele2, Telfort kanaal 3167, Vodafone kanaal 2129 en via de APP van RTV-Ridderkerk.