De Vinyljaren in ‘The Story Of’ met Engelse Top 50 uit september 1975

In de laatste week van de maand september zenden de programma-makers van ‘The Story Of’ weer een aflevering uit van ‘De Vinyljaren’. Samen met heerlijke muziek uit die tijd wordt dit een uurtje nostalgie in ‘The Story Of’ van de programmamakers Roel van den Oever, Frank Stoute, Kees de Klerk en Bob den Breeijen. Op vrijdag 30 september wordt het programma van 18.00 uur tot 20.00 uur uitgezonden. Deze aflevering staat in het teken van ‘De Vinyljaren’ met dit keer aandacht voor de Engelse Top 50 uit september 1975. Vier onderwerpen, die zich in dat jaar afspeelden waren:

1. Deze week in De Combinatie in de rubriek “Platen draai” een foto van Rob Out
Het is al ruim een jaar geleden dat o.a. Radio Veronica haar uitzendingen staakte op 31 augustus 1974. Ter gelegenheid hiervan is een serie van 12 lp’s uitgebracht. Die per lp een programma van deze zender behandeld. Zo is er een lp van de Top 40 – Jukebox- Muziek terwijl u werkt- Lex Harding Show en Goud van Out. De betreffende disjockeys van deze programma’s kondigen niet zelf deze plaat aan. Er wordt alleen gebruik gemaakt van jingles van het betreffende programma die aan het begin en tussendoor de nummers staan. De nummers zijn echter willekeurig gekozen, alleen de jingles moeten je het idee geven dat je nog een beetje naar Radio Veronica luistert. Maar wel in september 1975.

2. Miss verkiezing in Ridderkerk
Enkele weken geleden is deze miss verkiezing gehouden ten bate voor de gehandicapte sport. Ook werden er andere activiteiten gedaan op deze avond die veel geld opbrachten voor deze sport. Het hoogtepunt van deze avond was echter de missverkiezing. Een aantal Ridderkerkse dames hadden zich hiervoor opgegeven om eventueel de allermooiste te worden van Ridderkerk. Na diverse rondes werd uiteindelijk de 17 jarige Marian Naerebout verkozen tot aller mooiste van Ridderkerk. Aan deze titel was een prijs verbonden, een 3daagse reis naar Londen voor 2 personen. Op deze reis nam ze haar 16 jarige vriendin mee, Bernadette van de Sman. Behalve dat enkele hoogtepunten werden bezocht in Londen werd de tijd door het tweetal vooral besteed om heel veel kledingwinkels te bezoeken. Na 3 dagen kwamen ze terug op vliegveld Zestienhoven met uitpuilende koffers met kleding. Een geslaagde missverkiezing dus in Ridderkerk, maar wel in september 1975.   

3. Anjo de Waard uit Rijsoord krijgt bul uitgereikt in Amsterdam
Al 6 jaar studeert de 26e jarige Anjo de Waard op de universiteit van Amsterdam pedagogiek. Deze studie houdt in: de opvoedingsproblematiek van gezinnen die in nood verkeren of dreigen te geraken. Ze deed haar studie bij professor J. de Wit. Ook haar scriptie heeft ze nu bij hem ingeleverd, met de volgende punten: Hoe kijken we naar gezinnen waar zich problemen voordoen en hoe groot moeten problemen zijn om kinderen uit huis te plaatsen. In wat voor tehuis moeten deze kinderen dan geplaats worden. In een normaal kindertehuis of in een tehuis waar alleen kinderen komen met allerlei problemen. Anjo vindt dat geruime tijd naar kinderen gekeken moet worden en wat hun mogelijkheden zijn nu en in de toekomst. Dit dient dan besproken te worden met de ouders en de leiding van dergelijke tehuizen. Morgen zal ze in Amsterdam haar bul in ontvangst nemen. We gaan zien hoe dit voor haar gaat uitpakken in de toekomst maar wel in september 1975.

4. Dag van de vrouw georganiseerd in Slikkerveer
In Slikkerveer wordt in de Electrozaal een dag van de vrouw georganiseerd op donderdag 9 oktober. De dag wordt georganiseerd door alle Ridderkerkse vrouwenclubs. De dag zal beginnen om half 10 met de ontvangst met een kopje koffie. Het eigenlijke programma begint om 10 uur. Talrijke sprekers komen aan het woord over o.a. de onderwerpen 1. Hoe kan ik mijn gezin combineren met werken buitenshuis 2. De vrouw in de gemeentepolitiek 3. Mevr. Verplanken: wat zijn mijn ervaringen als burgemeestersvrouw en nog talrijke andere sprekers. Tussen de sprekers door zal er opgetreden worden door een duo van de muziekschool en worden er gedichten voorgedragen. Om 12 uur is er een lunchpauze en worden er broodjes geserveerd. Om 1 uur start het middagprogramma met het optreden van cabaret duo Wieke Mulier en Marianne Rector. Ook het middagprogramma wordt onderbroken met muzikale optredens en gedichten die voorgedragen worden. Om 4 uur zal de dag afgesloten worden. Kaarten à Fl. 3.75 voor deze dag zijn op diverse voorkoopadressen binnen onze gemeente verkrijgbaar, maar wel in september 1975.   

Uiteraard kunt u hierbij passende muziek verwachten, dat destijds werd uitgebracht op vinyl. Het programma wordt herhaald op dinsdag 4 oktober tussen 22.00 en 24.00 uur. De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 912, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, T-Mobile 767, Tele2, Vodafone kanaal 2129 , via de RTV-Ridderkerk APP en de TuneIn app.

Foto: Fedor Vogel