Radio en TV

De Vinyljaren in ‘The Story Of’ uit april 1969

In de laatste week van de maand april zenden de programma-makers van ‘The Story Of’ weer een aflevering uit van ‘De Vinyljaren’. Samen met heerlijke muziek uit die tijd wordt dit een uurtje nostalgie in ‘The Story Of’ van de programmamakers Roel van den Oever, Frank Stoute, Kees de Klerk en Bob den Breeijen. Op vrijdag 28 april 2023 wordt het programma van 18.00 uur tot 20.00 uur uitgezonden. Deze aflevering staat in het teken van ‘De Vinyljaren’ met dit keer aandacht voor april 1969. Vier onderwerpen, die zich in dat jaar afspeelden waren:


1. Delftse popgroep Tee – Set komt optreden in Ridderkerk

Aanstaande zaterdag komt deze groep uit Delft optreden in de Elektrozaal in Slikkerveer. Op dit ogenblik staan ze hoog in de Top 40 met hun nummer M.R. Music man. Sinds het jaar 1966 hebben ze al vele hits gehad in deze hitlijst. Maar voor de toekomst hebben ze ook vele plannen, hun nieuwste single “Ma belle Amie” word namelijk ook in Amerika uitgebracht. Van deze single wordt veel verwacht en zou zomaar eens hoog op de Amerikaanse hitparade kunnen eindigen. Ook groepen als Shocking Blue en Golden Earring hebben grootse plannen om ook in Amerika succesvol te worden. We gaan zien hoe dit gaat uitpakken. Eerst gaat Tee-Set optreden in Slikkerveer voor een uitverkocht huis. We wensen deze groep veel succes. Nu, maar ook in de toekomst, maar wel in april 1969.

2. In onze buurgemeente Hendrik Ido Ambacht is afgelopen zaterdag de eerste  paal geslagen voor een nieuw zwembad

In stromende regen werd deze eerste paal geslagen door burgemeester AJ de Ridder. Ook de vele gasten die uitgenodigd waren moesten dit vreselijke weer trotseren. In Ambacht is al vele jaren behoefte om zelf een eigen zwembad te hebben en dit gaat nu eindelijk gebeuren. De kosten van dit nieuw te bouwen bad bedragen 2 miljoen gulden. Over een eventuele naam zijn ze het nog lang niet eens binnen Ambacht. Er zal daarom een prijsvraag uitgeschreven worden en de meest pakkende naam zal het dan worden. Door het slechte weer hield de burgemeester zijn toespraak over het zwembad in het cultureel centrum de Schoof. Volgend jaar zal het bad klaar zijn, maar in latere instantie zal er nog een wedstrijd bad bijgebouwd worden. Nu maar hopen dat het zwembad toch nog een naam krijgt, maar wel in april 1969.

3. Oranjefeest programma bekend gemaakt in Rijsoord

Op de vlaswei gelegen op de hoek Mauritsweg – Rijksstraatweg zal zoals elk jaar een feesttent opgebouwd worden. In deze feesttent begint s’middags om kwart over 2 het programma voor de kinderen.

Ome Kees komt optreden met zijn poppenkast- hierna een goochelshow- gevolgd door een optreden van een sprekende pop om kwart voor 4 wordt het kinderprogramma afgesloten met een ballonnen wedstrijd. Hierna zal de ruitersportprogramma beginnen naast de feesttent. Georganiseerd door de rijvereniging “De Develruiters. Heel veel paarden uit de wijde omgeving zetten hun beste beentje voor om de felbegeerde Bestenbreurtje wisselbeker in de wacht te slepen. Het beloofd weer een spectaculaire show te worden. Om kwart voor zes is deze show afgelopen en start de drumband van muziekvereniging Sursum Corsa een mars door Rijsoord. Daar komen zij om 19 uur aan op het feestterrein. Om 19 uur 30 begint het avondprogramma met diverse artiesten. Het hoogtepunt van de avond is echter Rien van Nunen bekend van de tv series Stiefbeen en Zoon en Swiebertje. Op deze avond zal hij een mix zingen van Hollandse en Amsterdamse liedjes. De toegangsprijs voor het feestterreinbedragen Fl. 1,50 voor volwassenen en 50 cent voor kinderen t/m. 14 jaar. Komt allen maar wel in april 1969.  

4. Vernieuwde platenwinkel De Klank heeft nu een platenbar

Bij platenwinkel “De Klank” aan het Margrietplein te Slikkerveer is de laatste tijd veel veranderd. Er is ten eerste een platenbar gekomen waar 4 mensen tegelijk naar een lp kunnen luisteren. Achter deze platenbar tegen de muur zijn heel wat platenhoezen te zien. Het is een overzicht van onze best verkopende lp’s. De winkel is de afgelopen week dicht geweest, om alles opnieuw op te stellen. Door beter met ruimte om te gaan kunnen we nu veel meer platen – singles en muziekcassettes kwijt in onze winkel. De klanten kunnen nu kiezen uit 7000 verschillende lp’s bijna allemaal stereo. Als een bepaalde titel niet aanwezig is in onze winkel doen wij er veel moeite voor om deze toch te pakken te krijgen voor onze klant. We zijn daarom de platenwinkel met het breedste assortiment van Ridderkerk aldus de heer Henk den Otter.

Muziekhandel De Klank in Slikkerveer een heerlijke zaak om eens lekker rond te neuzen tussen alle mogelijke geluidsdragers, maar wel in april 1969.     

Uiteraard kunt u hierbij passende muziek verwachten, dat destijds werd uitgebracht op vinyl. Het programma wordt herhaald op dinsdag 2 mei tussen 22.00 en 24.00 uur. De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl.

Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 912, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, T-Mobile 767, Tele2, Vodafone kanaal 2129 , via de RTV-Ridderkerk APP en de TuneIn app.