Radio en TV

De Vinyljaren in ‘The Story Of’ uit augustus 1981

In de laatste week van de maand augustus zenden de programma-makers van ‘The Story Of’ weer een aflevering uit van ‘De Vinyljaren’. Samen met heerlijke muziek uit die tijd wordt dit een uurtje nostalgie in ‘The Story Of’ van de programmamakers Roel van den Oever, Frank Stoute, Kees de Klerk en Bob den Breeijen. Op vrijdag 25 augustus wordt het programma van 18.00 uur tot 20.00 uur uitgezonden. Deze aflevering staat in het teken van ‘De Vinyljaren’ met dit keer aandacht voor augustus 1981. Vier onderwerpen, die zich in dat jaar afspeelden waren:

1. Oranjevereniging organiseert dag van Rijsoord.
Zaterdag 22 augustus is het zover, tussen 13 en 22 uur is er o.a. een braderie. Er staan 40 kramen opgesteld waar van alles en nog wat te koop wordt aangeboden. Ook is er een koffiehoek waar van alles en nog wat gedronken en gegeten kan worden  tegen oudhollandse prijzen. In de middag kunnen jongeren t/m 15 jaar hun krachten meten met topspelers van de damsport in gebouw de Bron. In de avond kunnen 15 plussers dit doen tegen dezelfde topspelers. Ook herleven oude tijden met een stoomtrein die voor 1 dag dwars door Rijsoord rijdt. Om mee te rijden moeten mensen wel eerst een kaartje kopen. Ook zal er een optocht gehouden worden met paarden en wagens. Alle bestuurders en passagiers zijn gehuld in klassieke oudhollandse kleding. Ze komen van een vereniging uit Alblasserdam die deze gewoontes graag in stand willen houden. ‘S-avonds zal er nog een ringsteekspel gehouden door deze zelfde paarden. Ook komen er nog diverse boerenkapellen optreden in de avond. Dit allemaal op het grasveld van VV. Rijsoord en de Vlasstraat. Kom dit alle zien, maar wel in augustus 1981. 

2. Kledingwinkel geopend aan de Ringdijk die heel veel korting geeft.
Aan de Ringdijk nr. 12 wordt komende zaterdag een nieuwe kledingwinkel geopend met heel voordelige kleding. Nog niet lang geleden stond hij biertjes te tappen bij het café Havenzicht. Een aantal jaren geleden hiervoor stond hij echter in een kledingzaak in Rotterdam. De laatste tijd kwam hij echter tot de conclusie dat zijn hart toch meer bij kleding verkopen lag, dan bij biertjes tappen. De laatste tijd heeft hij heel wat kleding ingekocht bij diverse fabrikanten en deze ook weer doorverkocht op diverse markten voor een heel lage prijs. Toch bleef de wens om zelf een eigen kledingwinkel te hebben. De droom wordt nu werkelijkheid omdat a.s. zaterdag zijn winkel open gaat na weken lang verbouwd te hebben. U vindt hier een groot assortiment kleding tegen een zeer lage prijs. We wensen Piet de Jong veel succes met zijn nieuwe winkel, maar wel in augustus 1981.

3. Bij theater Mini  is het goed uitgaan.
In de scholengemeenschap Gemini aan de Reyerweg in Ridderkerk Slikkerveer is al jaren het theater Mini gevestigd. Al is er een vaste groep die regelmatig dit theater bezoekt, er is echter ook een grote groep Ridderkerkers die hier nog nooit geweest zijn. Daarom heeft het bestuur besloten met ingang van het nieuwe theaterseizoen in september een extra aantrekkelijk programma samen te stellen. Vrijdag 4 september zal onze eigen zanger Lee Towers het nieuwe seizoen aftrappen. Daarnaast komen er nog  een flink aantal bekende namen optreden in het nieuwe seizoen. Zoals Bram Vermeulen – Martin Brozius en Helen Lester. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de balie van het gemeentehuis. Als men 10 kaarten tegelijk koopt krijgt men 15 % korting op de toch al lage prijs. Alle Ridderkerkers gaan in het nieuwe seizoen minstens 1 keer naar dit theater, maar wel in augustus 1981   

4. Geerlaan viaduct 3 weken afgesloten.
Inwoners van Rijsoord en Ridderkerk zullen er niet blij mee zijn, maar deze belangrijke verbinding gaat voor 3 weken helemaal dicht voor alle verkeer. Ten eerste komt er een nieuw viaduct over de rijksweg tussen Ridderkerk en Rijsoord. Het oude viaduct wordt namelijk afgebroken. Verkeer tussen beide plaatsen zal voornamelijk plaats vinden over de lagendijk die nu extra druk zal worden. Ook kan men gebruik maken van het viaduct dat verderop ligt tussen de populierenlaan en de verbindingsweg om Rijsoord/ Ridderkerk te bereiken. De rijkswegen worden al jaren flink uitgebreid en dit heeft ook gevolgen voor de omliggende wegen in onze plaats. Na deze 3 weken ligt er een zeer mooie weg tussen beide dorpen en is de bereikbaarheid optimaal. Alleen wordt er nog op diverse andere plaatsen binnen onze gemeente nog hard gewerkt om die ook nog op te knappen. Als alles opgeknapt is kan het verkeer goed plaats vinden binnen onze dorpen, maar wel in augustus 1981. Uiteraard kunt u hierbij passende muziek verwachten, dat destijds werd uitgebracht op vinyl.

Het programma wordt herhaald op dinsdag 29 augustus tussen 22.00 en 24.00 uur.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 912, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, T-Mobile 767, Tele2, Vodafone kanaal 2129 , via de RTV-Ridderkerk APP en de TuneIn app.