Radio en TV

De Vinyljaren in ‘The Story Of’ uit februari 1986

In de laatste week van de maand februari zenden de programma-makers van ‘The Story Of’ weer een aflevering uit van ‘De Vinyljaren’. Samen met heerlijke muziek uit die tijd wordt dit een uurtje nostalgie in ‘The Story Of’ van de programmamakers Roel van den Oever, Frank Stoute, Kees de Klerk en Bob den Breeijen. Op vrijdag 24 februari wordt het programma van 18.00 uur tot 20.00 uur uitgezonden. Deze aflevering staat in het teken van ‘De Vinyljaren’ met dit keer aandacht voor februari 1986. Vier onderwerpen, die zich in dat jaar afspeelden waren

1. Op 16 en 17 februari worden er in informatie avonden voor toekomstige bruidsparen gehouden
De laatste jaren wordt er duidelijk weer meer getrouwd, maar ja wat komt er op deze belangrijkste dag allemaal voor kijken om deze dag goed te laten verlopen. Evenals als voorgaande jaren zullen ook dit jaar weer informatie avonden worden georganiseerd in feestzaal Sint Joris aan de molendijk. Op deze avonden kunnen toekomstige bruidsparen zich laten voorlichten over wat er allemaal komt kijken bij deze belangrijke dag in hun leven. Laten we deze dag eenvoudig verlopen of gaan we juist een uitgebreid programma op deze dag zetten. Op deze avonden zijn plaatselijke leveranciers aanwezig die o.a. alles kunnen vertellen over een fotoreportage, wat voor kleding gaan we aantrekken op deze dag, hoe gaan we het vervoer regelen, waar gaan we naartoe op huwelijksreis enz enz. De toegang bedraagt F.7, 50 per persoon, maar daar wordt je wel uitgebreid voor geïnformeerd. Kom naar 1 van deze avonden maar wel in februari 1986.

2. Ook woonwagenbewoners verdienen een eigen plek binnen onze gemeente.
De gemeente is van plan om een standplaats in te richten aan de Westmolendijk waar 8 woonwagens kunnen staan. Tot nu toe is dit echter nog niet gebeurd. Diverse mensen die wonen in de omgeving van deze Westmolendijk hebben een boze brief gestuurd naar de gemeente, omdat ze vrezen voor ernstige overlast in deze omgeving. De diefstal in de omgeving zal hierdoor ernstig kunnen toenemen, ook vrezen zij dat rond deze woonwagens veel rommel gegooid gaat worden. Ook bewoners van het grote woonwagenkamp “De Kievit” dat zich bevindt tussen Bolnes en de Beverwaard hebben een brief gestuurd naar de gemeente. Ook zij vinden dat ze met de nek aangekeken worden in onze gemeente, als er iets misgaat is dit altijd aan hun te wijten. Dat moet maar eens stoppen vinden zij. Hoe dit gaat aflopen is de vraag, maar de nieuwe woonwagenbewoners aan de Westmolendijk zullen moeten kunnen aantonen dat zij geen hinder en overlast gaan veroorzaken in deze omgeving. Dan kan de gemeente akkoord gaan met deze nieuwe standplaats, maar wel in februari 1986.

3. Bovenverdieping van Oudheidkamer ingrijpend verbouwd.
Binnen enkele weken is de bovenverdieping klaar van de oudheidkamer. Deze bovenverdieping is door een groep vrijwilligers stevig onder handen genomen. Er zijn kasten getimmerd waarin spullen liggen die door de oudheidkamer worden bewaard. Ook is er een filmzaal ingericht die plaats biedt voor 75 personen. Hierin worden o.a. oude films vertoont van particulieren maar ook oude bedrijf films uit een grijs verleden. Ook is er ruimte gemaakt waarin steeds verschillende tentoonstellingen zijn te vinden. Binnenkort zal hier ook te zien zijn de uitgebreide verzameling van ansichtkaarten van Arie Wols. Hij heeft de meest uitgebreide verzameling ansichtkaarten van groot Ridderkerk. Het is daarom zeker de moeite waard om eens een bezoek te brengen aan de oudheidkamer aan de Kerksingel. Nu maar ook in februari 1986.

4. Eindelijk gaat Radio Ridderkerk op 4 maart van start.
Het is bijna zover Radio Ridderkerk gaat binnenkort uitzenden, zij het in eerste instantie met proefuitzendingen. Het ministerie van W.V.C heeft hiervoor vergunning geven, om zowel op de kabel maar ook in de ether te beginnen met deze proefuitzendingen. Ook het college van B & W heeft hiervoor toestemming gegeven, tevens heeft B & W een bedrag toegezegd van 700 gulden. Dit bedrag is nootzakelijk om deze uitzendingen financieel mogelijk te maken. Programmaleider Steffen Vink is druk bezig met een aantal vrijwilligers om deze proefuitzendingen mogelijk te maken. In eerste instantie zal van S ’avonds half 6 tot en met  s ’avonds half 8 uitgezonden worden. De uitzendingen vallen in 3 blokken uit elkaar. In blok 1 nieuws en actualiteiten . In blok 2 ook informatie maar ook o.a. het programma praten met een Ridderkerker . In blok 3 zal een muzikaal gevarieerd programma gebracht worden. Radio Ridderkerk is nog druk opzoek naar vrijwilligers die programma’s kunnen voorbereiden en presenteren. Dus als u denk dat is iets voor mij, meldt u dan aan bij deze radiozender. Nu maar ook in februari 1986.  

Uiteraard kunt u hierbij passende muziek verwachten, dat destijds werd uitgebracht op vinyl. Het programma wordt herhaald op dinsdag 28 februari tussen 22.00 en 24.00 uur. De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 912, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, T-Mobile 767, Tele2, Vodafone kanaal 2129 , via de RTV-Ridderkerk APP en de TuneIn app.

Foto: Fedor Vogel