Radio en TV

De Vinyljaren in ‘The Story Of’ uit juli 1971

In de laatste week van de maand juli zenden de programma-makers van ‘The Story Of’ weer een aflevering uit van ‘De Vinyljaren’. Samen met heerlijke muziek uit die tijd wordt dit een uurtje nostalgie in ‘The Story Of’ van de programmamakers Roel van den Oever, Frank Stoute, Kees de Klerk en Bob den Breeijen. Op vrijdag 30 juni wordt het programma van 18.00 uur tot 20.00 uur uitgezonden. Deze aflevering staat in het teken van ‘De Vinyljaren’ met dit keer aandacht voor juni 1971.

Vier onderwerpen, die zich in dat jaar afspeelden waren:

1. Auto rijdt woning binnen in Bolnes. 
Mevr. Schop was net klaar met de grote schoonmaak, toen bij haar in Bolnes vorige woensdag  zich een auto in haar woning boorde. Ze dacht eerst dat er een ongeluk bij haar voorop straat gebeurde. Maar toen ze echter naar beneden kwam in haar woning trof ze een enorme ravage aan. De Opel-Caravan gaf die morgen een van rechts komende Honda geen voorrang en gaf hierdoor de Honda een flinke tik. De chauffeur van de Opel reed gewoon door met volle vaart en doordat zijn voet klem zat tussen het gaspedaal en de koppeling kon hij geen vaart minderen. Hierdoor klapte hij met volle vaart tegen het huis aan. Hij ging hierdoor dwars door de muur heen, bij de openhaard aan de andere kant van de kamer kwam het voertuig pas tot stilstand. De familie had net alles vernieuwd, nieuwe vloerbedekking, meubels, gordijnen enz. enz. Alles is nu in 1 klap vernietigd. Op de dag van het ongeluk kwam juist de rekening voor alle nieuwe spullen. Gelukkig hebben de heer en mevrouw Shop en beide dochters zelf geen schade opgelopen. Wanneer alles is uitgezocht en betaald zal nog wel een tijd duren, maar wel in juni 1971.

2. De school staat er al, maar de woningen moeten nog gebouwd worden in Ridderkerk- West
Het is een vreemd gezicht om te zien, een school gebouwd midden in de polder zonder andere gebouwen er omheen. De school heet de Maranathaschool en is afgelopen 27 mei al in gebruik genomen. De gemeente heeft special een voetpad aangelegd zodat de kinderen geen vuile schoenen hebben als ze op school aankomen. Er zijn plannen om in deze polder 115 eensgezinshuizen te bouwen, ook is er al een hoge flat gebouwd langs de rijksweg. Ook zullen er nog een aantal flats bijgebouwd worden voornamelijk langs de rijksweg 16. Vorige week donderdag is het openingsfeest gegeven, kinderen konden zoveel pannenkoeken eten als ze lusten. Ook konden ze kijken naar een poppenkast voorstelling. De dag werd afgesloten met een film van Laurel en Hardy. Ridderkerk is snel aan het uitbreiden en het aantal inwoners neemt snel toe maar wel in juni 1971.

3. Winkelcentrum De Ridderhof gaat open.
Dit nieuwe winkelcentrum gaat open aan de Lagendijk, maar in tegenstelling wat wij vorige week beweerden gaat het in fase geopend worden. Iedere keer kunnen een groep winkeliers zich vestigen in dit centrum. Pas op 1 september a.s. zal het winkelcentrum officieel geopend worden. Wel komen er heel wat acties t/m september waar leuke prijzen mee gewonnen kunnen worden. Zoals een 14 daagse vliegreis naar Spanje. Ook worden er doorlopend etalage wedstrijden gehouden waar leuke prijzen mee gewonnen kunnen worden. Deze geld prijzen lopen uiteen van 50 t/m 250 gulden. Tijdens de officiële opening zijn er ook heel wat activiteiten gepland. Maar wat dat is zal pas op het laatste moment bekend gemaakt gaan worden. Het is niet alleen leuk om in Ridderkerk te wonen , maar het is ook leuk om er te winkelen maar wel in juni 1971.

4. Hoe bevalt Ridderkerk Oost u ?
De wijkvereniging Oost gaat huis aan huis een enquête formulier  bezorgen met o.a. de vraag hoe is het om in Ridderkerk te wonen. Dit formulier bestaat uit 7 onderdelen. Het begint met een algemeen gedeelte, waarin o.a. de gezinssamenstelling wordt gevraagd. Maar het is niet verplicht om hier antwoord op te geven. In het algemeen zal gevraagd worden hoe aanvaart u de leefomgeving in de wijk, zijn er problemen waar u tegen aanloopt. Als u een klacht indient bij een bevoegde instantie wordt er dan naar u geluisterd? Het is voor de allereerste keer dat een dergelijke enquête gehouden wordt in Ridderkerk. Als de formulieren terug komen bij de wijkvereniging zal er een plan worden opgesteld. Als dit klaar is zal dit naar de gemeente gestuurd worden als discussie stuk. Hopelijk gaat dit lijden naar een betere leefomgeving in Ridderkerk-Oost. Alle problemen binnenkort opgelost in Oost, maar wel in juni 1971.

Uiteraard kunt u hierbij passende muziek verwachten, dat destijds werd uitgebracht op vinyl. Het programma wordt herhaald op dinsdag 4 juli tussen 22.00 en 24.00 uur.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 912, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, T-Mobile 767, Tele2, Vodafone kanaal 2129 , via de RTV-Ridderkerk APP en de TuneIn app.

Foto: Fedor Vogel