Radio en TV

De Vinyljaren in ‘The Story Of’ uit maart 1968

In de laatste week van de maand maart zenden de programma-makers van ‘The Story Of’ weer een aflevering uit van ‘De Vinyljaren’. Samen met heerlijke muziek uit die tijd wordt dit een uurtje nostalgie in ‘The Story Of’ van de programmamakers Roel van den Oever, Frank Stoute, Kees de Klerk en Bob den Breeijen. Op vrijdag 31 maart wordt het programma van 18.00 uur tot 20.00 uur uitgezonden. Deze aflevering staat in het teken van ‘De Vinyljaren’ met dit keer aandacht voor maart 1968. Vier onderwerpen, die zich in dat jaar afspeelden waren:

1. Subsidie gevraagd voor Huis ten Donck
Het kasteel “Huis Ten Donck” dat tussen Slikkerveer en Bolnes ligt heeft dringend een opknapbeurt nodig. De gemeenteraad ging er mee akkoord dat hiervoor Fl. 92.385,00 beschikbaar wordt gesteld, ook het rijk zal ditzelfde bedrag op tafel leggen. Voor een kleine 2 miljoen gulden kunnen de meest noodzakelijke reparaties gedaan worden aan dit huis. Diverse gemeenteraadsleden hebben wel als voorwaarden gesteld, dat ook gewone Ridderkerkers de mogelijkheid moeten hebben om dit gebouw te kunnen bezichtigen. Ook de bossen rond dit kasteel moeten opengesteld worden voor de gewone Ridderkerkers, die kennen dit landgoed alleen van de buitenkant. De inwoners van Ridderkerk hebben het recht om te zien waar hun belastinggeld aan besteed wordt. Omdat de familie Groeninx van Zoelen deze subsidie heeft aangevraagd, zal men moeten toestaan dat hun kasteel en landgoed wordt opengesteld voor publiek. Maar wel in maart 1968.

2. Motorrijder John Bestebreurtje gaat het helemaal maken.
Deze motorrijder uit Barendrecht ( 21 jaar) is van plan het helemaal te gaan maken. De vader van John was vroeger al een enthousiast motorrijder, die nam zijn zoon vaak mee naar allerlei motorraces. Daar heeft hij de liefde voor deze sport van overgenomen. Sinds hij op zijn 18e zijn motorrijbewijs heeft behaald, heeft hij nu al beschikking over 2 motoren. Samen met een vriend is hij voortdurend aan het sleutelen aan deze motoren om ze harder te laten rijden. Ook neemt hij deel aan allerlei wedstrijden in binnen en buitenland. Aangezien dat dit deelnemen met hoge kosten gepaard gaat, is hij blij dat sinds kort zijn activiteiten  gesponsord worden. Verwarmingszaak Cornelis Bosschaart uit Rijsoord betaald een groot gedeelte van zijn kosten. En dat maakt het allemaal wel een stuk makkelijker. We gaan zeker nog veel meer over John horen maar wel in maart 1968.     

3. Afgelopen zaterdag werd Rijsoord kampioen in Capelle aan de IJsel.
Het was afgelopen zaterdag erg spannend in Capelle a/d IJsel . Tien minuten voor tijd wist Rijsoord nog een doelpunt te scoren. De stand werd hiermee 2 – 1 in het voordeel van Rijsoord. Tot op het allerlaatste moment bleef het erg spannend of ze deze voorsprong konden vast houden. Toen het eindsignaal klonk wisten ze het zeker ze waren kampioen derde klas en dat betekent dat ze volgend seizoen overgaan naar amateur voetbal 2e klas. Bij thuiskomst in Rijsoord werd het elftal op een wagen gehesen voor een zegentocht door heel het dorp. s- Avonds kregen ze een gezellige avond aangeboden in de theetuin. Trainer Aart van Dijk heeft laten weten dat hij stopt met het trainen van het elftal. Van 1953 t/m 1968 was hij trainer van Rijsoord en vindt dat het nu tijd wordt voor wat anders. Of Rijsoord het volgende seizoen weer kampioen wordt zal de tijd leren, maar wel in maart 1968.    

4. Tandarts H. Fey-be legt eerste steen voor nieuwe tandartspraktijk.
Ridderkerk breidt snel uit en er worden veel nieuwe huizen gebouwd. Daarom is er o.a. een groot tekort aan tandartsen. Daarom is gemeente Ridderkerk erg blij dat de 39 jarige mevr. Fey-be een tandartspraktijk wilt beginnen in Ridderkerk. Ze had al jaren een praktijk in Rotterdam, maar daar gaat ze nu mee stoppen zodra haar praktijk in Ridderkerk-Oost klaar is. Na afloop was er een feestelijke bijeenkomst in café Sport waar mensen o.a. kennis konden maken met deze nieuwe tandarts. Wedhouder van de Berg sprak de mensen toe over het belang van een goede gezondheidszorg in Ridderkerk. Het gaat allemaal beter worden in Ridderkerk, maar wel in maart 1968.  .  

Uiteraard kunt u hierbij passende muziek verwachten, dat destijds werd uitgebracht op vinyl. Het programma wordt herhaald op dinsdag 4 april tussen 22.00 en 24.00 uur. De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 912, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, T-Mobile 767, Tele2, Vodafone kanaal 2129 , via de RTV-Ridderkerk APP en de TuneIn app.