Radio en TV

De Vinyljaren in ‘The Story Of’ uit november 1965

In de laatste week van de maand november zenden de programma-makers van ‘The Story Of’ weer een aflevering uit van ‘De Vinyljaren’. Samen met heerlijke muziek uit die tijd wordt dit een uurtje nostalgie in ‘The Story Of’ van de programmamakers Roel van den Oever, Frank Stoute, Kees de Klerk en Bob den Breeijen. Op vrijdag 24 november wordt het programma van 18.00 uur tot 20.00 uur uitgezonden. Deze aflevering staat in het teken van ‘De Vinyljaren’ met dit keer aandacht voor november 1965. Vier onderwerpen, die zich in dat jaar afspeelden waren:

1. Aan de Geerlaan werd vorige week een nieuwe SPAR supermarkt geopend
De heer en mevrouw de Haan opende een nieuwe SPAR supermarkt aan de Geerlaan. De kleine kruidenierswinkel was te klein geworden, vandaar een moderne grote supermarkt. De opening werd verricht door judo kampioen Anton Geesink, die met de sleutel de winkel voor het eerst opende en als eerste klant zijn wagen vol mocht laden. Dit gebeurde allemaal in november 1965.

2. Slagerijketen Avrij opent een nieuwe winkel in Ridderkerk
Aan de Koninginneweg werd een nieuw filiaal geopend van de Slagerijketen Avrij. In 1919 was de keten gestart in Rotterdam en deze winkel werd het inmiddels al weer achttiende filiaal. De heer A. Wilschut werd filiaalmanager van de winkel met 70 m2 aan winkeloppervlakte en ging leiding geven aan 5 personeelsleden. De winkel werd gewoon geopend voor publiek, zonder dat er een officiële opening aan te pas was gekomen. En dat zomaar in november 1965.

3. Bloemenhuis van der Waal aan de Kerkweg krijgt zelfbediening. 
Aan de Kerkweg staat de bekende bloemenwinkel John van der Waal. Aan de achterkant is nu een enorme kas gebouwd. Klanten kunnen hier nu zelf uitzoeken welke planten ze willen kopen. Op een kaartje aan de plant staat vermeld welke plant het is en hoe duur deze is. Er is keus uit meer dan 100 planten.
Op naar een gouden toekomst, maar wel in november 1965.

4. Nieuwe vleugel Sonneheerdt in gebruik genomen.
In februari 1963 is dit gemeentelijk bejaardenhuis op de hoek van de Kerkweg en de Burgemeester de Zeeuwstraat in gebruik genomen. Op dat moment zat het feitelijk al meteen vol en was er ook behoefte aan een recreatieruimte annex handenarbeid zaal. Het aannemersbedrijf Monster, De Haas en Nijman heeft in 7 maanden tijd een nieuwe vleugel gebouwd voor een bedrag van 70.000,- gulden. De nieuwe vleugel is ruim 90 m2 groot. Voldoende ruimte voor ook nog een bibliotheek en biljart en dat in november 1965.

Uiteraard kunt u hierbij passende muziek verwachten, dat destijds werd uitgebracht op vinyl. Het programma wordt herhaald op dinsdag 28 november tussen 22.00 en 24.00 uur. De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 912, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, Odido kanaal 767, Tele2, Vodafone kanaal 2129 , via de RTV-Ridderkerk APP en de TuneIn app.