Radio en TV

De Vinyljaren in ‘The Story Of’ uit november 1976

In de laatste week van de maand november zenden de programma-makers van ‘The Story Of’ weer een aflevering uit van ‘De Vinyljaren’. Samen met heerlijke muziek uit die tijd wordt dit een uurtje nostalgie in ‘The Story Of’ van de programmamakers Roel van den Oever, Frank Stoute, Kees de Klerk en Bob den Breeijen. Op vrijdag 25 november wordt het programma van 18.00 uur tot 20.00 uur uitgezonden. Deze aflevering staat in het teken van ‘De Vinyljaren’ met dit keer aandacht voor november 1976. Vier onderwerpen, die zich in dat jaar afspeelden waren:

1. Bouw van nieuw winkelcentrum gaat volgend jaar van start.
Volgend jaar gaat de bouw van een nieuw winkelcentrum van start tussen de Lagendijk en het Raadhuisplein. In dit centrum komen 24 winkels in 2 lagen. De winkels die op de 2e laag gevestigd worden betalen een lagere huur. Over wat voor winkels er in dit nieuwe centrum gevestigd gaan worden is nog niet veel duidelijk. Wel gaan er sterke geruchten dat V&D een winkel in Ridderkerk gaat openen. Wel zeker is dat de Algemene Bank Nederland er een nieuw kantoor gaat vestigen. Over een eventuele naam voor dit centrum wordt volgend jaar beslist door de gemeenteraad. De gemeente steekt zelf geen geld in dit centrum, maar laat dit over aan de in Rotterdam gevestigde aannemer Van Waning. Ridderkerk zal volgend jaar een heel mooi winkelcentrum rijker zijn, maar wel in november 1967.

2. Komende zaterdag houd speelvereniging “de Centrale” een grandioos sinterklaasfeest in de Elektrozaal in Slikkerveer. 
Komende zaterdag wordt er een heel special sinterklaasfeest gehouden in de Electrozaal. Behalve Sint en Piet zullen ook Swiebertje – Saartje- de burgemeester- de Freule en vele andere van deze populaire kinderserie aanwezig zijn. Dit sinterklaasfeest is echter alleen toegankelijk voor leden van deze speeltuinvereniging. Maximaal 1500 kinderen kunnen deze middag bezoeken. De ouders van deze kinderen worden niet toegelaten. Kaarten voor deze middag zijn tegen betaling verkrijgbaar bij de heer H. de Paauw Kerkweg 121. De middag zal om 14 uur beginnen en omstreeks 17 uur afgelopen zijn. Kinderen kunnen op vertoon van hun toegangskaartje een cadeau bij sinterklaas afhalen. Een heel special sinterklaasfeest, maar wel in november 1967.

3. Er worden torenflats in Ridderkerk- Oost gebouwd.
Afgelopen donderdagmiddag is door Dr. M. Marijnen voorzitter van het Rijnmond gebied de eerste paal geslagen voor deze torenflats. Het is voor de allereerste keer dat zulke hoge flats in Ridderkerk gebouwd gaan worden. Ze komen dus in Ridderkerk-Oost langs rijksweg 15 richting Gorinchem. In totaal komen er 3 blokken met flats die alle drie 9 verdiepingen hoog worden. Per flat komen er dus 72 woningen, in totaal dus komen er 216 woningen bij. Halverwege het jaar 1969 worden deze fats opgeleverd. Om ze te bouwen is een bedrag nodig van 3 miljoen gulden. Om zo’n flat te huren kost dit 273 gulden per maand inclusief stookkosten en service kosten maar wel in november 1967 

4. In de groenten en fruitveiling Barendrecht en omstreken wordt een bloemententoonstelling gehouden.
Komende vrijdag en zaterdag wordt in de fruithal van veiling Barendrecht een bloemententoonstelling gehouden. Van de eilanden IJsselmonde – Dordrecht – Hoekse waard en Goeree Overflakkee hebben zo’n 150 telers van groenten zich laten omscholen tot bloemteler. Ze hebben hiervoor allemaal een cursus gevolgd die ze met goed gevolg hebben afgelegd. Ze laten nu tijdens deze 2 dagen zien wat ze allemaal kunnen telen. Tijdens de opening waren diverse sprekers aanwezig, zoals de heer M. Wagenaar directeur van tuinbouwschool Barendrecht die de leiding had over deze cursus. Maar ook de burgemeesters van Ridderkerk, Barendrecht en Dordrecht zullen tijdens deze opening spreken. Op deze tentoonstelling zijn o.a. prachtige Chrysanten,Cyclamen, Anjers en Rozen te zien. Op de Zuid-Hollandse eilanden zijn steeds meer bloemen te zien, maar wel in november 1967.   

Uiteraard kunt u hierbij passende muziek verwachten, dat destijds werd uitgebracht op vinyl. Het programma wordt herhaald op dinsdag 29 november tussen 22.00 en 24.00 uur. De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 912, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, T-Mobile 767, Tele2, Vodafone kanaal 2129 , via de RTV-Ridderkerk APP en de TuneIn app.