Radio en TV

De Vinyljaren in ‘The Story Of’ uit oktober 1976

In de laatste week van de maand oktober zenden de programma-makers van ‘The Story Of’ weer een aflevering uit van ‘De Vinyljaren’. Samen met heerlijke muziek uit die tijd wordt dit een uurtje nostalgie in ‘The Story Of’ van de programmamakers Roel van den Oever, Frank Stoute, Kees de Klerk en Bob den Breeijen. Op vrijdag 28 oktober wordt het programma van 18.00 uur tot 20.00 uur uitgezonden. Deze aflevering staat in het teken van ‘De Vinyljaren’ met dit keer aandacht voor oktober 1976. Vier onderwerpen, die zich in dat jaar afspeelden waren:

1. Komende zaterdag actiedag: kranig met water
In het centrum van Ridderkerk wordt komende zaterdag een actiedag gehouden onder het motto “Kranig met water”. Om goed kraanwater te krijgen moet het waterleidingbedrijf veel moeite doen. Dit water is daarom schaars en duur. Verstandig er mee omspringen is daarom een eerste vereiste. Laat de kraan daarom niet onnodig openstaan, dit voorkomt verspilling. Op deze markt zijn 23 organisaties die allemaal voorlichting kunnen geven over verstandig watergebruik. Ook zijn er stands die voorlichting kunnen geven over b.v. wasmiddelen zonder fosfaat en wc papier zonder kleurstoffen. Laat u voorlichten komende zaterdag 30 oktober op deze watermarkt, maar wel in oktober 1976.

2. Fusie besprekingen tussen 2 werven uit Slikkerveer en Groot Ammers.
Scheepswerf de Groot en Van Vliet uit Slikkerveer en Hollandse scheepsbouw maatschappij uit Groot- Ammers voeren besprekingen om te komen tot een fusie van beide werven. Al jaren wordt door beide werven samengewerkt en dit gebeurt tot volle tevredenheid van beide werven. Maar beide werven zijn zich ervan bewust dat het nog beter kan. Als beide organisaties tot 1 organisatie wordt omgesmeed kan er voordeliger gewerkt worden. Personeel kan b.v. ook tijdelijk bij de andere werf geplaatst worden om werkpieken op te vangen. De komende tijd zal er door beide werven druk overleg gevoerd gaan worden. Als het goed is zal hierdoor een betere organisatie structuur ontstaan en kunnen hierdoor grotere opdrachten aangenomen worden. Maar wel in oktober 1976.

3. Nieuwbouwwijk Drievliet krijgt zijn eerste bewoners.
Vorige week donderdag zijn de eerste bewoners gehuisvest in deze nieuwe woonwijk. In deze vogelwijk hebben alle straten een vogelnaam. De eerste 8 gezinnen kregen een huis aan de Zwaluw, spoedig zullen ook andere gezinnen een huis toewezen krijgen. Want er zijn diverse straten in aanbouw. Hierna worden er nog 2 woonwijken aan deze voorraad toegevoegd. Namelijk een molen en vissenwijk. De woonwijken zijn zo opgezet dat er niet hard met een auto gereden kan worden. Aangezien dat er veel jonge gezinnen in deze wijken gehuisvest zullen gaan worden is dit voor hen natuurlijk wel een veilig idee. Wonen en spelende kinderen gaat op zo’n manier goed samen maar wel in oktober 1976.

4. Franks speelgoedhuis opent 2e winkel in de Ridderhof.
Rob Frank heeft al vele jaren een speelgoedwinkel aan het Colijnplein, maar vond dat Ridderkerk groot genoeg is voor een tweede speelgoedwinkel. Daarom is besloten in het nieuwe winkelcentrum de Ridderhof een 2e winkel te openen. Dit gebeurde afgelopen woensdag. Voor deze opening waren Pipo de Clown en Mamaloe uitgenodigd om deze opening te verrichten. Omdat het woensdagmiddag was trokken kinderen massaal naar de Ridderhof. Het werd zelfs zo druk dat Pipo en Mamaloe de winkel niet konden bereiken. Daarom werd besloten dat beiden op het dak van de Ridderhof de openingshandeling zouden verrichten. Kinderen konden dit nu goed zien. De politie schatte in dat tussen de 3 en 4 duizend kinderen naar deze opening waren komen kijken. Ridderkerk is weer een grote speelgoedzaak rijker maar wel in oktober 1976.

Uiteraard kunt u hierbij passende muziek verwachten, dat destijds werd uitgebracht op vinyl. Het programma wordt herhaald op dinsdag 1 november tussen 22.00 en 24.00 uur. De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 912, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, T-Mobile 767, Tele2, Vodafone kanaal 2129 , via de RTV-Ridderkerk APP en de TuneIn app.