Radio en TV

De Vinyljaren in ‘The Story Of’ uit september 1963

In de laatste week van de maand september zenden de programma-makers van ‘The Story Of’ weer een aflevering uit van ‘De Vinyljaren’. Samen met heerlijke muziek uit die tijd wordt dit een uurtje nostalgie in ‘The Story Of’ van de programmamakers Roel van den Oever, Frank Stoute, Kees de Klerk en Bob den Breeijen. Op vrijdag 29 september wordt het programma van 18.00 uur tot 20.00 uur uitgezonden. Deze aflevering staat in het teken van ‘De Vinyljaren’ met dit keer aandacht voor september 1963. Vier onderwerpen, die zich in dat jaar afspeelden waren:

1. Nieuw postkantoor volgend jaar zomer klaar in Ridderkerk-centrum
Ridderkerk is al jaren sterk aan het uitbreiden en daarom is er behoefte aan een veel groter postkantoor. In het centrum naast de Amrobank komt dit gebouw te staan. De bouw is nu in volle gang en er zal in 2 woonlagen gebouwd worden. De lengte van dit gebouw bedraagt 53 meter en de breedte 22 meter. Het oude postkantoor werd veel te klein en mensen moesten hierdoor veel te lang wachten eer men aan de beurt was. Dat wordt nu verleden tijd want in het nieuwe gebouw komen maar liefst 7 loketten waar men voor alle postzaken terecht kan. Ook komen er in de hal van het gebouw 2 telefooncellen waarin men dag en nacht kan bellen. Ook komt er de hal een wand met brievenbussen waar bedrijven, maar ook eventueel particulieren hun post een dag eerder kunnen ophalen dan gebruikelijk. Wel moeten voor deze brievenbussen huur betaald worden. Volgend jaar zomer heeft Ridderkerk een modern postkantoor, maar wel in september 1963.

2. Geslaagd kinderfeest in Rijsoord ondanks de regen.
Ieder jaar organiseert De oranje vereniging Rijsoord een kinderfeest in september. Op de vlaswei op de hoek Rijksstraatweg – Mauritsweg wordt een feesttent opgebouwd waarin een programma wordt gebracht special voor de kinderen. Ook dit jaar werd de feesttent opgebouwd, maar in tegenstelling met andere jaren werkten deze keer de weergoden niet mee. Tot overmaat van ramp begon het net naar de opening van het programma keihard te regenen. Het bestuur van de oranje vereniging besloot daarom dat alle kinderen op het podium mochten komen onder het tentzeil. Het programma kon hierdoor toch plaatsvinden en er ontstond hierdoor een leuke sfeer op het podium. Ondanks dat de kinderen zich uitstekend vermaakt hebben zit de Oranjevereniging wel met een flinke strop. Er was namelijk gerekend dat er 900 kinderen zouden komen, maar dat werden er uiteindelijk maar 300. Laten we hopen  dat de weergoden volgend jaar betere plannen hebben, maar wel in september 1963   

3. Vanaf afgelopen maandag telt Hendrik Ido Ambacht nu 10. 000 inwoners.
Het hing al een tijdje in de lucht, maar het is eindelijk zo ver Hendrik Ido Ambacht telt 10.000 inwoners. Afgelopen maandag kwam de kersverse vader de baby aangeven op het gemeentehuis. Daar werd hij ontvangen door burgemeester Bax, die vertelde de vader dat hun baby de 10.000e inwoner is geworden van Hendrik Ido Ambacht. De burgemeester gaf namens de gemeente een spaarbankboekje met daarop Fl. 100,- ( 10.000 centen dus). Ook namens de plaatselijke Rabo bank kregen ze een spaarbankboekje met daarop Fl. 50,- . Het echtpaar Klussenier- v.d. Steen is vorig jaar in Ambacht komen wonen en woont aan de Weteringsingel 146. Hun zoon heet Peter-Anton. In de middag kwam de burgemeester naar dit adres om de nieuwe inwoner te feliciteren en overhandigde een enorme fruitmand. Het kleine dorpje van weleer bestaat niet meer, Hendrik Ido Ambacht wordt steeds meer een kleine stad. Sinds de jaren vijftig trekken steeds meer inwoners van o.a. Rotterdam naar de omliggende dorpen waar nog rust en ruimte is. Het aantal inwoners zal ook in de toekomst nog zeker toenemen, maar wel in september 1963

4. De tribune van voetbalvereniging Slikkerveer is eindelijk klaar.
Eindelijk is het zover de tribune van deze voetbalclub kan de volgende week in gebruik worden genomen. De leden van deze club hebben zich al tijden ingespannen om het benodigde geld door allerlei acties bij elkaar te krijgen. Ook hebben een aantal particulieren geld aan de vereniging geleend om de bouw mogelijk te maken. Gek genoeg is het niet Slikkerveer die de eerste wedstrijd voor deze nieuwe tribune speelt. RVVH zal de eerste wedstrijd spelen, Slikkerveer had verplichtingen elders. Op deze tribune kunnen 550 mensen zitten de rest van de supporters zullen dus buiten in de regen moeten blijven staan. Voor de constructie is gebruik gemaakt van Aluminium, het dak is gemaakt  van polyester. De zijwanden zijn gemaakt van glas, dit betekent dat lichtinval optimaal is onder de tribune. Het is te hopen dat er nog veel wedstrijden gespeeld kunnen worden voor deze tribune. Maar wel in september 1963.

Uiteraard kunt u hierbij passende muziek verwachten, dat destijds werd uitgebracht op vinyl. Het programma wordt herhaald op dinsdag 3 oktober tussen 22.00 en 24.00 uur. De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 912, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, T-Mobile 767, Tele2, Vodafone kanaal 2129 , via de RTV-Ridderkerk APP en de TuneIn app.