Radio en TV

Deel 3 documentaire over Alblasserwaard op TV Ridderkerk

RTV-Ridderkerk zendt in de komende weken een serie over de Alblasserwaard uit via TV Ridderkerk. De documentaire van 28 afleveringen over de Alblasserwaard is gemaakt door RTV Papendrecht.

Niet alleen de natuur maar ook de mensen, de ambachten, de geschiedenis, de reformatie maar ook de catastrofen en het alledaagse leven van deze streek hebben wij getracht in beeld te brengen.

In deze aflevering is te zien dat de eerste bewoners van de Alblasserwaard starten met het ontginnen en bewerken van de grond. Later blijkt dat de bodem niet zo geschikt is voor akkerbouw en richten de boeren hun activiteiten meer op veeteelt. Na verloop van tijd kwamen er ook andere bedrijven in de Alblasserwaard zoals bijvoorbeeld een kaasboerderij en een smederij. Ook gingen de mensen gebruik maken van de postkoets waarmee ze zichzelf en hun producten naar andere plaatsen konden vervoeren. RTV-Ridderkerk zend op donderdag 11 april en op zondag 14 april 2019 dit blok uit op 14.00 en 18.00 uur.

TV Ridderkerk is te zien op het analoge Ziggo kanaal 67+ (frequentie 840.00) en het digitale Ziggo kanaal 36 (mediabox) en kanaal 336 (CL+ module), KPN kanaal 1377, Telfort, Tele2, Vodafone, Solcon en via de mobiele APP (De Lokale Omroep). Meer informatie is ook terug te vinden op de website: www.rtvridderkerk.nl.